Zainab Awwad Mohammad Aburabie huggede tilfældig kvinde ned med machete – er fra Jordan men bliver ikke udvist

Foto: Politiet, Sverige

I slutningen af ​​marts blev en kvinde overfaldet og stukket ned i en en dagligvarebutik i Oskarshamn i Sverige. Våbnet var en machete. En  anden kvinde blev anholdt og er nu dømt for blandt andet drabsforsøg. Hun blev idømt 6,5 år fængsel. Hun er statsborger i Jordan, men bliver ikke udvist af Sverige.

 

Den 30. marts blev politiet i Oskarshamn alarmeret.

 

En kvinde var stukket ned i en dagligvarebutik foran chokerede kunder.

 

En anden kvinde i butikken, kunne kort efter anholdt mistænkt for drabforsøg.

 

Nu er de faldet dom i sagen og ifølge Samnytt er den dømte er en 29-årig kvinde fra Jordan ved navn Zainab Awwad Mohammad Aburabie.

 

Det ser ud til, at det våben, kvinden brugte ved angrebet, var en machete.

 

Zainab har ikke kunnet forklare, hvorfor hun hente en machete i sit hjem. Det er også uklart, hvorfor hun og hendes mand overhovedet havde en machete i hjemmet.

 

Råbte: Forbandede luder

Men nu er Zainab dømt for at såret en tilfældig kvinde alvorligt med macheten.

 

Under overfaldet råbte hun “din forbandede luder” efter den svenske kvinde, som forgæves forsøgte at flygte.

 

Hun faldt og blev slået og stukket. Hun parkede til Zainab, så hun kom ud af balance og flygtede igen med Zainab i hælene.

 

På vej ud af dørene stopper Zainab dog og slår i stedet først mod varer på hylderne og derefter på en en mand.

 

Ifølge dommen slår ville Zainab flække kvindens hoved ved at tage fat i macheten med begge hænder, hæve den højt over hovedet og derefter hugge ned med rasende kraft. Den angrebne kvinde formåede dog at bakke lidt tilbage og få armene op for at forsvare sig. I stedet fik hun næsten skåret en hånd af.

 

Den angrebne kvinde arbejdede som sygeplejerske i psykiatrien, hvor hun havde lært at undslippe voldelige patienter. Det reddede måske hendes liv.

 

Intet motiv

Zainab kunnet ikke forklare hvorfor hun havde overfaldet kvinde. Hun sagde, at det kunne skyldes stofmisbrug, og at hun blev psykisk stresset af sin mand.

 

Da Zainab forlod butikken, smed hun macheten på parkeringspladsen. Derefter gik hun til angreb på en mand, der var ved at sætte sin 4-årige datter ind i sin bil. Jeg slår dig ihjel” råber hun til manden og barnet.

 

Da manden stillede sig i forsvarsposition for at beskytte sit barn, forlod Zainab parkeringspladsen. Hun blev kort efter anholdt af politiet.

 

Trist

Forud for retssagen gennemgik Zainab en retspsykiatrisk undersøgelse, hvor der ikke kunne påvises en alvorlig psykisk lidelse. Psykiateren konstaterer dog, at Zainab har et “lavt niveau af psykosocial funktionsevne”. Hun var uden arbejde og lever af sociale ydelser, desuden har hun mistet forældremyndigheden over sit barn.

 

Kalmar byret vurderer, at Zainab var skyldig i drabsforsøg, forsøg på grov vold og ulovlige trusler. Straffen er sat til 10 års fængsel, hvoraf Zainab kun skal afsone to tredjedele.

 

Anklageren havde ikke anmodet om udvisning, og retten valgte ikke at rejse spørgsmålet på eget initiativ, på trods af at Zainab er statsborger i Jordan. Zainab er varetægtsfængslet og forbliver varetægtsfængslet, indtil straffen begynder at blive afsonet.

 

En trist skæbne som så mange andre med udenlandsk baggrund – men også en trist fremtid for svenskerne, der skal huse utilpassede mennesker fra en helt anden kultur.

 

Dommen kan downloades og læses i sin helhed HER .

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…