USA’s tropper i Tyskland skulle beskytte tyskerne mod Rusland – nu viser det sig, at tyskerne leverede motorer til de russiske kampvogne

Det lyder helt utroligt.

 

Ikke nok med, at Tyskland under ledelse af den tidligere aktive ungkommunist i DDR, Angela Merkel, havde gjort Tyskland totalt afhængig af russiske gasleverancer.

 

Nu viser det sig ovenikøbet, at Tyskland helt frem til Putins invasion af Ukraine også havde leveret motorer til den russiske produktion af kampvogne.

 

Det er dog slut nu, har den ukrainske militærekspert Oleg Zjdanov netop fortalt på en ukrainsk TV-kanal.

 

De russiske styrker bliver nu udstyret med gammelt materiel, fordi den store russiske Kamaz-fabrik står stille og kan ikke færdiggøre nye kampvogne, da Tyskland ikke længere forsyner fabrikken med kampvognsmotorer.

 

Det er dog ikke nok – ukrainerne mangler tungt materiel

Det er professor emeritus Bent Jensen, der har set den ukrainske TV-udsendelse og på sin Facebook refererer den ukrainske militæreksperts udlægning af situationen.

 

Eksperten påpeger blandt andet, at et af de store problemer for Ukraines væbnede styrker lige nu er, at vestlige leverancer af tungt materiel blev besluttet på et sent tidspunkt.

 

Det betyder således, at de amerikanske kampvogne og svære haubitsere, der er stillet i udsigt, først vil være kampklare engang i juni.

 

Først da vil de ukrainske styrker være i stand til at indlede et strategisk modangreb i øst i modsætning til de små taktiske fremstød, der hidtil har været tale om.

 

Når disse tiltrængte våben ankommer, skal de først klargøres, og der skal uddannes mandskab til at betjene den nye og ukendte teknik. Så skal der formeres kompagnier, bataljoner og brigader, og disse enheder skal øve sig i at samarbejde.

 

Tyskerne nægter at levere kampvogne

Desværre kommer tyske kampvogne ikke på tale. Tyskerne vil godt levere nogle Leopardkampvogne, men det bliver uden ammunition.

 

Tyske kampvogne er ellers meget tættere på Ukraine og kunne indsættes meget hurtigere.

 

Men heldigvis for Ukraine har de russiske styrker lidt så store tab, at de først om tre måneder vil have formeret nye kampbrigader, fremgår det af interviewet på ukrainsk TV

 

Og disse styrker vil ifølge den ukrainske militærekspert både teknisk og mandskabsmæssigt være de ukrainske styrker med deres moderne teknologi underlegne.

 

Blandt andet fordi de russiske nævnt nu bliver udstyret med gammelt materiel, fordi den store russiske Kamaz-fabrik ikke længere kan levere kampvogne på grund af mangel på tyske motorer.

 

Dertil kommer en anden vigtig faktor, påpeger Oleg Zjdjanov: De russiske soldater er demoraliserede, medens de ukrainske er højt motiverede. Sådan lyder vurderingen altså set med ukrainske ekspertøjne, men også et andet aspekt kan være medvirkende til, at krigen fortsætter. Nemlig det tyske.

 

Trump: Tyskland er fanget af Rusland

Lige siden optakten til den russiske invasion af Ukraine har Tyskland effektivt nølet med at støtte Ukraine med våbenhjælp.

 

Og der er en grund til: Man vil ikke risikere, at Trump lukker for gassen.

 

”Hvis man ser på det, er Tyskland fanget af Rusland, fordi de leverer (Gas, – red.). De slap af med deres kulanlæg. De slap af med deres atomkraft. De får så meget af olien og gassen fra Rusland. Jeg mener, det er noget, NATO skal se på. Jeg synes, det er urimeligt.”

 

Sådan lød fra den daværende amerikanske præsident, Donald J. Trump, under en middag med NATO’s generalsekretær Jan Stoltenberg, på amerikanske ambassade i Estland den 11. juli 2018.

 

Og Trump fortsatte:

 

”Så vi beskytter Tyskland mod Rusland samtidig med, at de betaler milliarder af dollars til Rusland, og det synes jeg er meget urimeligt.”

 

Sidste år var der mellem 34.500 og 35.000 amerikanske soldater udstationeret i Tyskland med det formål at beskytte landet i tilfælde af en russisk invasion.

 

Og her ville de amerikanske styrker i så fald blive mødt af russiske kampvogne udstyret med tysk producerede motorer.

 

Fra betroet kommunistisk DDR-funktionær til tysk forbundskansler

Da Angela Merkel trådte af i december 2021, havde hun været tysk forbundskansler i 17 år.

 

I sin tid i DDR var hun en betroet partifunktionær med ansvar for DDR-ungdommens indlæring i den leninistisk-marxistiske teori.

 

Oplysningerne dukkede op i 2013, og da Reuters i maj samme år bad om en kommentar, svarede hun;

 

“Jeg kan kun falde tilbage på mine minder. Det må du bare acceptere. Hvis der dukker noget andet op, så kan jeg også leve med det,” lød det fra den dengang 58-årige forbundskansler.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.facebook.com/bent.jensen.587606

 

https://ee.usembassy.gov/remarks-nato-summit/

 

https://www.reuters.com/article/us-germany-merkel-past-idUSBRE94C0LZ20130513

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…