Ugeskrift for Læger: Hospital mangler halvdelen af sine anæstesisygeplejersker: “Måske ser vi i virkeligheden afslutningen på velfærdssamfundet”, siger direktøren

Colourbox
På Bispebjerg Hospital mangler man 18 ud af 39 anæstesisygeplejersker.
Konsekvensen er kirurger, der bruger deres tid på at administrere ventelister i stedet for at operere patienter.
Overlæge, der har råbt højt på Facebook, mener, at ventetidsgarantien er kryptonit for sundhedsvæsenet.
Hans egen hospitalsdirektør frygter ligefrem, at vi ser starten på velfærdssamfundets kollaps Sådan lyder indledningen på en rystende artikel i Ugeskrift for Læger.
Artiklen bliver indledt med en henvisning til et opslag på Facebook af Tim Houbo Pedersen
Tim Houbo Pedersen er ortopædkirurg, men han opererer stort set ikke.
Alle kirurger er helt afhængige af, at der er anæstesisygeplejersker, der overvåger patienter, der er bedøvede, mens de bliver opereret.
Men Der er enorm mangel på anæstesisygeplejersker.
Derfor er antallet af operationer noget nær lig nul. Og det er svært at se hvornår antallet kan blive bare nogenlunde normalt igen, skriver Tim Houbo Pedersen, der arbejder på Idrætskirurgisk Enhed på Bispebjerg Hospital.
 På Bispebjerg Hospital mangler man aktuelt 18 ud af 39 anæstesisygeplejersker. Nogle er barsler, de fleste er vakancer. Resultatet er det samme, skriver Ugeskriftet.

Hospitalsdirektør er meget bekymret:

 

“Her og nu står vi med akut mangel på blandt andet anæstesisygeplejersker, men overordnet står vi over for nogle store befolkningsårgange, der lever længere og sandsynligvis får langt større behov for sundhedsydelser. Men 24/7-opgaven i sundhedsvæsenet har aftagende appel til medarbejderne. Derfor kommer vi til at mangle medarbejdere til en stadig mere omfattende opgave. Der er noget, der slet ikke passer sammen her”, siger Kristian Antonsen, hospitalsdirektør i direktionen for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital til ugeskriftet. Han tilføjer:

 

“Måske ser vi i virkeligheden afslutningen på velfærdssamfundet, som vi kender det”.

 

Læs resten af artiklen i Ugeskrift for Læger her

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…