Tyveri og snyd

Foto: Colourbox

Det forlyder fra sædvanligvis pålidelig kilde, at kvinder fra Islamisk Tørklædeforbund begynder at lade sig inspirere af deres mænd, når det gælder kriminalitet. Ikke-vestlig kvindekriminalitet er femdoblet i løbet af små tyve år, når man ser antallet af domme for overtrædelser af straffeloven. (DKA 4/1 2022).

 

Og det er ikke kun butikstyverier, det handler om. Også blandt voldsdømte, gør kvinder sig bemærket. I 2020 blev 1.863 kvinder dømt for vold, ud af i alt 13.131. Men da mænd med normal muskulatur i overvejende grad må siges at kunne passivisere voldelige kvinder, så lad os holde os til butikstyverier, og hvor let, det i vore dage er at lade sig ”friste over evne”. 

 

Det er jo ikke muligt at opsætte videoovervågning i alle hjørner og kanter – og på alle gader og stræder. Dels er Enhedslisten imod, og dels er der kun et begrænset antal aflønnede privatdetektiver, der holder øje med, hvad der stikkes ind under de store kjoler hos gravide, eller de fra naturens hånd velpolstrede. 

 

Mange er påpasselige. Et enkelt direkte blik er ofte nok til at forhindre, at en vare forsvinder hen, hvor den ikke skal være. Og denne ”Mistankens Nådegave” er et levn hos mig fra dengang, jeg fik løn for at være overtoldassistent i Toldetaten. Men så er der selvfølgelig alle de mange andre gange, hvor smarte tyve ikke bliver pågrebet af butiksdetektiver.

 

En helt ny og smart måde i tyveribranchen har vundet indpas. Bilka i Hillerød har f. eks. haft tre smarte gæster fra Helsingør, som havde fundet på at bytte om på de priser, der var sat på de forskellige varer. Af velkendte grunde var det ikke de store, dyre flæskestege eller andet urent, der forsøgtes snydt med, men mindre kan jo også gøre det. (Hillerødposten 5/1 2022).

 

Et andet udtryk for kriminalitetsberøvelse benævnes nu som ”kassedyk”. Hvad der ligger i begrebet er uklart, men man kan jo gisne herom. Sidste gang blev det opdaget i Rema i Hillerød Øst. Og så er der endelig det direkte, reelle tyveri. Det var mandlige tyve, som ikke slap af sted med laks, ost og sokker. 

 

Det har på det seneste undret mig, at nogle kunder kan springe køerne over ved Supermarkedskassen. 

 

De holder blot deres mobiltelefon op foran kassedamen, som om de vil tage en selfie. Siden har jeg fundet ud af, at det også her er noget med en app, man kan anskaffe. Og filosofien skulle så være den, at man selv kan scanne de varer ind, som man putter i sin tekstilindkøbspose.

 

Jeg ved det endnu ikke, men er det ikke blevet lidt for nemt at snyde? Tænk, hvis man i sin pose har dobbelt så mange varer, som man ”nåede” at indscanne? Det må da give mulighed for underskud i omsætningen. Og så må vi andre vel skulle dække dette ind med højere priser. Bare fordi vi er ærlige.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…