Tvangsægteskaber bliver mere og mere udbredt i Tyskland efterhånden som den muslimske andel af befolkningen vokser

(Arkvfoto: rights.no)

I store tyske byer såsom Berlin, Hamburg eller Frankfurt, er tvangsægteskaber ikke længere et marginalt fænomen, men vidtrækkende. Neue Zürcher Zeitung

 

Allerede i 2008 var den gal i Tyskland. Dengang blev en landsdækkende undersøgelse lanceret. I den viste tal fra div. rådgivningscentre, at 3443 hovedsageligt helt unge kvinder havde bedt om hjælp som følge af allerede indgået tvangsægteskab (40%) eller trusler om nært forestående tvangsægteskab (60%).

 

“Vi har mistanke om, at tallet er meget meget højere i dag” siger Myria Böhmcke fra kvinderettignhdsorganisationen “Terre de Femmes”.

 

Særligt mindreårige tør ikke søge om hjælp.

 

Imke Steinberg (navn ændret/hemmeligt) er lærer på en folkeskole i Neuköln i Berlin-området. I mere end 10 år har hun sammen med socialarbejdere passet på pigerne. Hun har ofte ledsaget piger som har haft trusler om tvangsægteskab hængende over hovedet. Pigerne bliver taget ind i beskyttede lejligheder, men før tingene kommer dertil er vejen lang. Omkring 90 % lykkes ikke ved første henvendelse, siger Steinberg.

 

Hun oplever, at tvangsægteskaberne hænger sammen med islam.

 

Når talen falder på tvangsægteskaber, hører man ofte bemærkninger som : “Sådan er forholdene i islam”.

 

Som Imke Steinberg har erfaret, så ligger tingene i islam fast. Enhver ændring fra dogmatisk islam er strengt forbudt.

 

Islam er en uforanderlig størrelse.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…