Tour de France: Dansk og fransk politi har her til morgen ransaget de hotelværelser, hvor et cykelhold ejet fra Bahrain har overnattet

Foto: Wikimedia Bahrain Victorious

På baggrund af en retsanmodning fra de franske myndigheder har Københavns Politi i morges gennemført en ransagning hos cykelholdet Bahrain Victorious på holdets hotel i Brøndby.

 

Ransagningen begyndte kl. 5.30 i morges, og siden har Københavns Politi undersøgt de hotelværelser og biler, der bliver benyttet af Bahrain Victorious, skriver Københavns politi i en pressemeddelelse

 

 

Da der er tale om en fransk efterforskning, har franske betjente bistået Københavns Politi ved aktionen som observatører.

 

“På baggrund af en retsanmodning fra fransk politi, som led i en igangværende efterforskning i Frankrig, har Københavns Politi gennemført en ransagning på hotellet i Brøndby, siger politiinspektør Dannie Rise og fortsætter:

 

”Da der er tale om en efterforskning, der bliver gennemført af fransk politi, må vi henvise til dem for yderligere kommentarer,” siger politiinspektør Dannie Rise.

 

Mistanke om dooping 

Cykelholdet er ejet af rigmanden Nasser bin Hamad al Khalifa med bopæl i Bahrain.

 

Efterforskningen skyldes mistanke om ulovlige præstationsfremmende midler, og  det er ikke første gang, cykelholdet er blevet ransaget af politiet for mistanke om dooping.

 

Sagen startede under Tour de France sidste år, hvor holdet opnåede gode resultater, skriver mediet Cyclingnews.

 

Således vandt Mohoric to etaper i 2021 Tour de France og placerede en finger på sine læber, da han krydsede linjen Le Creusot for symbolsk at bringe holdets kritikere til tavshed.

 

Fransk politi ransagede dengang rytterne, og der blev blandt andet taget hårprøver, der viste spor af det kraftfulde muskelafslappende middel, Tizanidine

 

Midlet er ikke på World Anti Doping Agency’s forbudsliste, men testresultaterne antydede, at der var tale om et stort overforbrug, skriver Cyclingnews.

 

Europol blev sat på sagen

Efter afslutningen af sidste års Tour de France blev Europol sat på sagen og foretog ransagninger i holdpersonalets hjem i Slovenien, Polen og Spanien uden at finde ulovlige præstationsfremmende midler.

 

Umiddelbart inden afgangen til København o g starten af dette års Tour de France var fransk politi atter i aktion og ransagede hjemmene hos ryttere og personale uden at finde noget ulovligt.

 

Og nu fortsætter de altså i København.

 

Afviser anklagerne: Det forsøg på at skade holdets omdømme

I en erklæring afviser Bahrain Victorious alle anklager og forlanger at få adgang til testresultaterne.

 

Indledningsvis understreger holdet, at man arbejder efter de højest professionelle normer inden for sport, samt at teamet konstruktivt samarbejder med alle relevante myndigheder.

 

Omkring den aktuelle sag hedder det i erklæringen, at:

 

”Undersøgelsen af medlemmerne af holdet, som startede for næsten et år siden og ikke gav nogen resultater, fortsætter lige før starten af det vigtigste cykelløb, Tour de France, og skader omdømmet for enkeltpersoner og Team Bahrain Victorious . På grund af nylige undersøgelser føler holdet, at timingen af denne undersøgelse er rettet mod bevidst at skade holdets omdømme.”

 

Og videre hedder det:

 

“På intet tidspunkt, og indtil videre, er holdet blevet informeret om fremskridt, resultater eller modtaget nogen tilbagemelding om efterforskningen fra Marseilles anklagemyndighed. Bahrain Victorious har gentagne gange anmodet om adgang til filen eller bekendtskab med efterforskningstilstanden, men uden held.”

 

Holdets ryttere har efterhånden vænnet sig til mosten, og var her til formiddag atter i sadlerne.

 

Kilde til denne artikel:

https://www.cyclingnews.com/news/homes-of-bahrain-victorious-riders-and-staff-searched-by-police-ahead-of-tour-de-france/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…