De svenske socialdemokrater laver en kæmpe kovending i udlændinge- og retspolitikken efter sviende nederlag

Magdalena Andersson (S) giver hånd til Jimmie Åkesson (SD) (Foto Jessica Gow / TT/Ritzau Scanpix)

Socialdemokratiet, der nærmest har ejet statsmagten i Sverige, mistede regeringsmagten ved valget i september.

 

Socialdemokraterne måtte overlade magten til en borgerlig regering under ledelse af Ulf Kristersson, formanden for Moderaterne.

 

Og ikke nok med det. De måtte også se, at Sverigedemokraterne, som de har kaldt fremmedfjendske og forfulgt på det groveste, blev parlamentarisk grundlag for en borgerlig regering.

 

Men socialdemokraternes nye formand, Magdalena Andersson kan godt se at den holder ikke længere, i dag hvor Sverige bliver kaldt Europas farligste land, som en konsekvens af en hovedløs indvandringspolitik under socialdemokraterne.

 

En frygtelig udvikling, der er årsagen til Sverigedemokraternes enorme fremgang.

 

Den borgerlige regering med Moderaterne og Liberalerne bygger på mandater fra det indvandringskritiske parti Sverigedemokraterne.

 

Sverigedemokraterne blev ved valget i september større end moderaterne, men kom ikke med i regeringen.

 

Men det før så udskældte parti har fået stor indflydelse på regerigsgrundlaget.

 

Regeringsgrundlaget, der bliver kaldt Tidö-aftalen, er på 60 sider.

 

Sverigedemokraterne er ikke med i regeringen, men partiet har til gengæld fået betydelig indflydelse på regeringsgrundlaget. Det siger SVT’s politiske kommentator og flere andre medier.

 

Det bliver kaldt inspiration fra Danmark i indvandrings- og retspolitikken.

 

I grundlaget bliver der talt om reformer, der betyder et “systemskifte”.

 

Der er lagt op til hårdere straffe, mere overvågning og flere beføjelser til politiet.

 

Tiggeri skal forbydes over alt i landet.

 

Det skal være sværere at få opholdstilladelse i Sverige.

 

Antallet af kvoteflygtningen skæres ned fra 5000 til 900.

 

Udviklingsbistanden beskæres. Og der satses mere på atomkraft og mindre på kæmpe vindmøller.

 

Førhen ville ingen af de andre partier røre ved Sverigedemokraterne med en ildtang. De blev kaldt fremmedfjendske og racister.

 

Så sent som ved sidste valg afstod det store borgerlige parti Moderaterne fra at danne regering, fordi de ikke ville støtte sig på Sverigedemokraternes mandater. Derfor overlod de frivilligt statsministerposten til Socialdemokratiet.

 

Men nu har piben fået en anden lyd.

 

Moderaternes formand Ulf Kristersson danner regering med Liberalerne. Regeringen bygger på SD’s mandater, der nu tilmed har fået betydelig indflydelse på det politiske grundlag.

 

Venstrefløjen raser. Men dem bliver der ikke lyttet til.

 

Det er bemærkelsesværdige er nemlig, at Socialdemokraterne er yderst imødekommende over for regeringsgrundlaget præget af Sverigedemokraterne.

 

Det fremgår af et interview med partiets formand, den tidligere socialdemokratiske statsminister, Magdalena Andersson i Expressen.

 

Hun siger, at det paradigmeskifte, som SD’s leder Jimmie Åkesson taler om, allerede fandt sted under den socialdemokratiske regering.

 

Hun peget på, at Socialdemokratiet vil stramme mere end den borgerlige regering, når det gælder arbejdsindvandring.

 

Hun er heller ikke imod et nationalt forbud mod tiggeri, da der allerede er mulighed for et forbud i de enkelte kommuner.

 

Hun afviser ikke at skære ned på antallet af kvoteflygtninge. “Det antal har ligget på forskellige niveauer på forskellige tidspunkter”, siger hun.

 

Og når det gælder stramninger i retspolitikken kan det kun gå for langsomt.

 

Hendes kritik af den borgerlige regerings stramninger af retspolitikken drejer sig om at tingene risikerer at gå for langsomt, skriver Expressen.

 

Hun er imod at forrige vilkårene for udbygningen af vindenergi. Og kun advarer mod at spare på velfærden.

 

Men når det gælder værdipolitikken i form af en strammere udlændige- og retspolitik er hun ikke kun afventende, men rent faktisk ret imødekommende.

 

Hun har set skriften på væggen. Indvandringen har i årtier været alt for stor. Sverige bliver i dag kaldt verdens farligste land. Kriminalitet og kulturen fra ikke-vestlige muslimske lande er ved at tage over i Sverige.

 

Det er den udvikling hedes eget parti har hovedansvaret for. Nu er hun blevet bange og vil benytte den ny regerings politik til at ændre Socialdemokratiets retning.

 

Spørgsmål er om det er for sent.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…