Somalier på 17 år stak to mænd mænd ned på åben gade – han bliver ikke udvist, så Danmark hænger på ham

Modelfoto

En 17-årig dansk/somalisk dreng er i dag ved et nævningeting ved Retten i Glostrup fundet skyldig i drabsforsøg. Han var tiltalt for at have overfaldet en 23-årig mand med kniv den 3. august 2021 på busholdepladsen ved Høje Taastrup Station. Den forurettede blev stukket i ryggen og kan have været i livsfare, hvis det ikke havde været for hurtig lægehjælp.

 

Den 17-årige blev også fundet skyldig i et tilfælde af vold af særlig farlig karakter ved med tre knivstik i benene at have overfaldet en 18-årig mand. Overfaldet fandt sted den 6. januar 2021 på gaden i Kildegården i Taastrup. (politiets pressemeddelelse)

 

Gerningsmanden var offentlig efterlyst, indtil han efter tip fra offentligheden blev anholdt af politiet, og han har siden været varetægtsfængslet på en lukket sikret institution for unge.

 

Den 17-årige dansk/somalier fik en dom på 5 år og 0 måneders fængsel. Men han blev ikke udvist.

 

”Det har været anklagemyndigheden påstand, at dømte skulle udvises. Her har retten vurderet, at der alene skulle ske advarsel om udvisning. Sammen med Statsadvokaten vil vi nu drøfte om dommens afgørelse af udvisningsspørgsmålet, skal ankes til landsretten,” siger specialanklager Peter Godsk.

 

Den dømte tog betænkningstid i forhold til anke.

 

Han har været et dyrt bekendsskab for de to mænd og for det danske samfund. Og nu kan danskerne se frem til at han bliver i Danmark.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…