S køber vælgere for vores alle sammens penge – usmageligt!

Statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen under Socialdemokratiets pressemøde(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Af Flemming Jansen

 

Indtil for nylig gik Danmark for at være et af verdens mindst korrupte lande. Det forsøger regeringen med statsministeren i spidsen nu at lave om på. I hvert fald minder deres lancerede udspil om mere i løn til udvalget grupper af offentligt ansatte ner kort før valgdagen som en gang fed valgflæsk, der er meget usmagelig.

 

Banarepublik eller demokratisk retsstat?

 

Forhåbentlig kan de 235.000 offentligt ansatte, der (måske) kan være tiltænkt en mindre lønforhøjelse, som slår fuldt igennem i 2030 (!), gennemskue det dybt foragtelige i at bruge skatteydernes penge til at købe sig vælgere, så en valgsejr kan bane vej for en fortsættelse af det rædselsregime, vi har oplevet først med minkskandalen, hvor statsministeren meget behændigt har sneget sig uden om at tage det ansvar, der i sidste ende er hendes som leder af regeringen. Så fulgte FE-skandalen, hvor meget tyder på, at efterretningschefen blev hjemsendt af politiske grunde og ikke på grund af saglige hensyn – en nærmere undersøgelse af sagen følger forhåbentlig snarest muligt, ligesom der efter valget forhåbentlig også tegner sig et flertal for at få foretaget en uvildig advokatundersøgelse af Mette Frederiksen rolle i minkskandalen, hvor ordensmagten blev sat ind over for et lovligt dansk eksporterhverv. Senere blev der skaffet en lovhjemmel med tilbagevirkende kraft. Lige efter opskriften – hvis altså Danmark var en bananrepublik og ikke er demokratisk retsstat.

 

Lad jer ikke narre til at blive købt for andres penge

 

Danskerne fortjener at få ordenligheden, åbenheden, troværdigheden og respekten for folkestyret tilbage. Derfor er der grund til at appellere til de vælgergrupper, som socialdemokraterne så skamløst forsøger at købe for andres penge om ikke at lade sig narre. Faktisk er det en hån mod de pågældende vælgergruppers evne til at tænke selv , at regeringen handler, som den gør. Det ligner mere Hjallerup Marked, end det ligner en bare nogenlunde seriøs dansk valgkamp.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…