Papirsposer: Det bæredygtige alternativ

I Danmark bliver der brugt mange tons emballage om dagen, og det kan miljøet godt mærke. Heldigvis er der dog et stigende fokus på miljøvenlighed, og mange er allerede begyndt at eksperimentere med alternativer til plast.

 

De fleste supermarkeder er enten helt stoppet med at sælge plastposer, eller også har de sat prisen gevaldigt op for at kunne donere overskuddet til miljøvenlige formål. I dag gennemgår vi fem stærke grunde til hvorfor du bør skifte din emballage ud med papirsposer, såvel som beskriver kraftpapir, hvilket er det mest anvendte materiale til formålet.

Omkring bæredygtige papirsposer

Papirsposerne er ofte fremstillet af et miljøvenligt og bæredygtigt materiale kaldet kraftpapir. Det kan i daglig tale også høres omtalt som emballagepapir, indpakningspapir og andet. I dag bruges materialet til mange forskellige formål, men egenskaberne bag kraftpapiret er optimale til brug af gaveposer, indpakning og andet.

 

Kraftpapiret vejer ikke særlig meget, men er stadigvæk modstandsdygtigt overfor slid og skrammer, såvel som solidt og holdbart nok til at kunne bære på forholdsvis tunge ting. Samtidig kan papirsposerne klare en tur med det danske postvæsen uden selv at tage skade, eller forvolde skade på det medsendte.

Fem forslag til brug

1. Bryllup og begivenheder

Til de helt særlige personlige sammenkomster er der ofte tradition for at sende konvolutter afsted med en invitation til den store bryllupsdag, det længe ventede jubilæum og så videre.

 

I de senere par år er folk dog blevet mere kreative, og mange sender både bordkort og fysiske genstande til gæsterne som del af forberedelsen. Det kan papirsposerne dog sagtens klare. Der er plads til både invitation, såvel som et udprintet kort over lokationen, såvel som andre vigtige dokumenter.

2. Events og messer

Når det kommer til events, messer og konferencer er det næsten umuligt at komme gennem alle de mange stande uden at blive givet en goodie bag eller to. Alt for ofte er disse stadigvæk fremstillet af plast, men folk er begyndt at få øjnene op for mere bæredygtige alternativer. Papirsposer er perfekte til dette formål, og de er samtidige lette at få med tryk på, så virksomheder kan skilte med deres logo og forhåbentlig bygge deres brand.

 

3. Webshops

Der bliver sendt utroligt mange pakker fra danske webshops hver dag. I mange tilfælde bliver der sendt store og tunge papkasser, hvor en simpel papirspose snildt kunne løfte opgaven mindst lige så godt.

 

Ikke nok med at det belaster postbuddet med den ekstra vægt, så fylder papkasserne også betydeligt mere, så papirsposer er et godt alternativ af mange årsager. De skal heller ikke foldes ud inden brug, eller klappes sammen efter brug, så webshoppen der ikke har meget lagerplads vil opleve endnu en attraktiv fordel.

4. Kræmmermarked

Når det er sæson for kræmmer- og loppemarkeder er der hundredvis af ting man skal holde styr på. Og skal man selv sætte sin stand op er der også mange kilo der lige pludselig skal transporteres ud på markedet. Papirsposer vejer ikke særlig meget, og de kræver heller ikke meget plads i bagagerummet på varevognen.

5. Firmagaver og Julefrokost

Det er langt fra alle virksomheder der er store nok til at have en ansat bruge tid på at pakke julegaverne eller firmagaverne til de mange ansatte flot ind i gavepapir. For slet ikke at nævne at gavepapir ikke ligefrem er det mest bæredygtige materiale.

 

Papirsposer er oplagt som alternativ til gaveindpakning, da man sparer tid, tape og besvær ved at bruge poserne, men stadig formår at skjule gaven indtil modtageren åbner for posen. Man bevarer altså alle fordelene ved gavepapir, uden alt besværet og de ekstra omkostninger.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…