Overblik over sommerens sportsbegivenheder

Der er nogle store sportsbegivenheder, som finder sted i løbet af sommeren 2022. Nogle af dem afholdes i Danmark, men der sker også mange ting i udlandet. I Danmark kan man for eksempel opleve Tour de France, hvor verdens bedste cykelryttere kæmper om sejren, ligesom der er kampe i Nations League, som bliver spillet i Parken. Læs mere om disse her, så du er klædt på til sommerens sportsbegivenheder.

Nations League

Nations League er en fodboldturnering, der afholdes hvert andet år. Turneringen består af fire ligaer med fire grupper, hvor der er fire hold i hver. De to bedste hold fra hver pulje går videre til kvartfinalerne, og de vindende hold fra kvartfinalerne mødes i semifinalerne. Danmark er i år med i Liga A, som er for de bedste hold i Europa. Her skal de møde Frankrig, Kroatien og Østrig, og det er værd at følge med i efter sidste sommers sensationelle EM. Kan du lide at oddse, så kan du læse om tips forslag til de forskellige kampe ved at klikke på linket.

Tour de France

Tour de France er et af verdens mest kendte cykelløb, og det er ikke uden grund. Løbet har eksisteret siden 1903, og det går årligt af stablen i juli måned. Løbet består af 21 etaper, som typisk strækker sig over en periode på tre uger. Ruten for Tour de France skifter hvert år, men der er alligevel nogle etaper, som altid er med i løbet. Det drejer sig blandt andet om den første etape, som altid er en prolog – altså en kortere etape – samt de to store bjergetaper på Alpe d’Huez og Mont Ventoux. De to bjergetaper har dog ikke altid været med i løbet, men de er blevet så populære, at de nu altid er en del af Tour de France. I år 2022 starter Tour de France d. 1. juli i København, og der vil være hele tre etaper i Danmark.

Le Mans

Le Mans er en by i det nordvestlige Frankrig, der ligger ca. 200 km fra Paris. Le Mans er især kendt for sin 24-timers race på Circuit de la Sarthe, der hvert år afholdes i juni måned. I år er der hele seks danskere, som melder klar til motorløbet Le Mans, heriblandt Michael Jensen fra Team CD Sport, Ligier, som skal kæmpe i klassen LMP2, og Michael Christensen fra Porsche GT Team, Porsche, der skal dyste i klassen GTE Pro.

Der er mange store begivenheder i den kommende sommer, så hvis du elsker sport, så skal du sørge for at se nogle af dem.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…