Nutiden terrorist er den ensomme ulv – drabene i Oslo er lige efter bogen ifølge PET’s seneste trusselsvurdering

Han ser fredelig ud med sin skuldertaske og skiller sig ikke ud fra alle andre på den menneskefyldte strøggade,

 

Men pludselig stopper han op. Tager et våben frem af tasken og begynder at skyde ind i menneskemængden.

 

Nutidens terrorist er den ensomme ulv.

 

De store planlagte terrorangreb med flere involverede som det mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i 2015, hvor i alt 20 mennesker blev dræbt og 14 kvæstet, da tre bevæbnede mænd gik i aktion på mediets redaktion og flere steder i Paris, er passé.

 

Herhjemme havde fire mænd, heraf tre fra Sverige, planlagt et terrorangreb mod Jyllands-Postens redaktion på Rådhuspladsen i København, hvor de den 29. december 2010 ville trænge ind på redaktionen og dræbe så mange som muligt.

 

PET havde dem i kikkerten og forhindrede angrebet. I juni 2012 blev de ved Retten i Glostrup hver idømt tolv års fængsel.

 

Men det billede har ændret sig

 

PET: Fremtidens islamistiske angreb udføres af en soloterrorist

I forbindelse med terrorangrebet i Oslo lørdag nat den 25. juni, hvor iransk islamist skød og dræbte to mennesker og sårede 21, skriver PET på sin hjemmeside, at man nøje følger udviklingen i Norge.

 

Her betegner myndighederne angrebet ”som en ekstrem islamistisk terrorhandling”.

 

Det får dog ikke den danske efterretningstjeneste til at reagere, da man i Danmark i forvejen har et højt trusselniveau.

 

”På nuværende tidspunkt giver skyderiet i Oslo ikke anledning til at ændre på det i forvejen høje generelle beredskabsniveau i Danmark,” skriver PET på sin hjemmeside.

 

Således vurderer PET’s Center for Terroranalyse (CTA), at:

 

”Det mest sandsynlige militant islamiske terrorangreb i Danmark er et angreb, der udføres af en soloterrorist eller en mindre gruppe med let tilgængelige midler, skydevåben eller hjemmelavede bomber.”

 

Løsladte terrorister og andre radikaliserede fanger

Således vurderer Center for Terroranalyse, at islamiske soloterrorister i høj grad vil bestå af løsladte fra fængsler og arresthuse.

 

”Gruppen af radikaliserede personer i danske fængsler og arresthuse omfatter både personer dømt i terrorrelaterede sager og andre voldsparate personer, der påbegynder eller fortsætter en radikaliseringsproces under varetægtsfængsling eller domsafsoning,” skriver CTA blandt andet i sin terroranalyse.

 

Videre påpeger CTA i sin trusselanalyse, at:

 

”Nogle af disse personer er dømt for personfarlig kriminalitet og/eller våbenbesiddelse. Omar el-Husseins terrorangreb i Danmark i 2015 og hændelser i udlandet har demonstreret, at radikaliserede løsladte kan gennemføre et terrorangreb allerede kort tid efter løsladelse.”

 

Forventer at 30 – 50 løsladte personer er terrorparate

I forhold til situationen for tre år siden kalkulerer CTA i dag med en fordobling af de islamisk radikaliserede personer, der i løbet af næste år vil blive løsladt fra danske fængsler.

 

Således vurderer CTA, at der i det kommende år løbende vil opholde sig mellem 30 og 50 personer med en aktiv radikal tilgang til militant islamisme i danske fængsler og arresthuse, hvilket er en fordobling i forhold til situationen for tre år siden.

 

”Stigningen skyldes retsforfølgelse af tilbagevendte personer, der har været udrejst til konfliktzonen i Syrien/Irak, samt fem andre terrorsager siden 2019,” hedder det i CTA-analysen, som fortsætter:

 

”Den høje koncentration medfører en øget risiko for yderligere gensidig påvirkning og styrkelse af netværk blandt radikaliserede personer i danske fængsler og arresthuse.”

 

Kærshovedgård som en rede for udklækning af terrorister

Som vi tidligere har skrevet her i avisen, advarer Center for Terroranalyse især mod forholdene på Kærshovedgård, hvor myndighederne anbringer de løsladte islamistiske terrorister, det ikke har været muligt at sende ud af landet.

 

”Det er sandsynligt, at nogle udviste terrordømte og personer med sympati for militant islamisme vil søge at etablere nye netværk eller styrke eksisterende netværk med ligesindede under ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård,” refererede vi dengang og fortsatte:

 

”Disse personer vil i udgangspunktet blive indkvarteret på Udrejsecenter Kærshovedgård, der bl.a. huser udviste kriminelle. Der er aktuelt et væsentligt antal løsladte terrordømte og andre muligt radikaliserede løsladte med opholds- eller meldepligt på Udrejsecenter Kærshovedgård.”

 

Og med ophold på Kærshovedgård kan de gå rundt ude i samfundet, som det passer dem og ligne alle mulige andre mennesker, der går med en taske over skulderen.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.pet.dk/Nyheder/2022/Udtalelse%20i%20forbindelse%20med%20haendelse%20i%20Oslo.aspx

 

https://www.pet.dk/~/media/VTD2022/VTD20226Kpdf.ashx

 

https://denkorteavis.dk/2022/pet-advarer-kaershovedgaard-kan-blive-en-rede-for-udklaekning-af-terrorister-i-oejeblikket-bor-der-fem-terrordoemte-paa-centret/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…