Vanvidsbilist Mohammed sendte politibetjent i koma – han skal i dag stå til regnskab, men på gader og stræder fortsætter vanviddet

Den 18. juni i år påkørte den 21-årige Mohamed Younes en politibetjent, der var ved at lægge en sømmåtte ud i et forsøg på stoppe hans vanvidskørsel i Aarhus

 

Ofret, den nu 32-årige politibetjent Stefan Nymann, endte i koma og blev svært hjerneskadet.

 

I dag onsdag den 4. maj starter sagen mod vanvidsbilist Mohamed ved et nævningeting ved retten i Aarhus, hvor han også er tiltalt for 26 andre forhold. Blandt dem 13 overtrædelser af færdselsloven.

 

Har tilstået at være fører af bilen

Han har tilsået at være fører af bilen, men erklærer sig uskyldig i alle de øvrige forhold.

 

Det skriver BT, som har talt med hans advokat.

 

Påkørslen skete i et område af Aarhus, hvor der i flere år jævnligt har været eksempler på bilister, der kører hensynsløst og hasarderet til fare for sagesløse medtrafikanter.

 

Araber udleveret til Danmark efter vanvidsdrab på politibetjent

Politibetjent Stefan Nymann slap dog trods alt med livet i behold.

 

Det gjorde hans københavnske kollega, den 35-årige Magnus Buhl Hansen, ikke.

 

Natten til lørdag den 23. juli 2013 påkørte en 27-årig arabisk vanvidsbilist med 108 kilometer i timen den bil, politibetjenten sad i på Langebro, hvor der er hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

 

Først nu er araberen ved at blive udleveret fra De Arabiske Emirater til retsforfølgelse for trafikdrabet i Danmark.

 

Husker intet på grund af et black out – siger han

Araberen har tidligere erkendt at have ført bilen, men siger, at han intet husker på grund af et blackout.

 

Udleveringen er blevet mulig, efter at daværende justitsminister Nick Hækkerup (S) den 17. marts i år fik forhandlet en udleveringsaftale igennem.

 

Også denne sag vil blive afgjort i løbet foråret i en tid, hvor politiet jagt på vanvidsbilister er ved at bære frugt.

 

Har på blot et år konfiskeret næsten tusinde biler

I et forsøg på at få kontrol med de seneste års eksplosive udvikling i antallet af vanvidsbilister vedtog et flertal i Folketinget i december 2020 en række tiltag.

 

Med i aftalen blev det blandt andet besluttet at give myndighed til at beslaglægge vanvidsbilisternes køretøjer i det øjeblik, politiet får stoppet bilisten.

 

De nye regler trådte i kraft den 1. marts 2021, og efter blot et år er det lykkedes for politiet frem til den 20. marts i år at beslaglægge ikke færre end 996 køretøjer, der bar været brugt til vanvidskørsel.

 

Bilerne bliver efterfølgende solgt af politiet på auktioner.

 

Efter dom ved Retten i Viborg: Det må løbe koldt ned ad ryggen

Fredag den 1. april i år afsagde Retten i Viborg en dom, der må få det til sat løbe koldt ned ad ryggen på de firmaer, der leaser muskelbiler til bandemedlemmer med flere.

 

Retten afgjorde, at leasingbiler også er omfattet loven således, at politiet kan konfiskere dem og sælge dem på auktion, og det gælder, uanset om føreren har ejet, lejet, lånt eller leaset det køretøj, han kørte vanvidskørsel i.

 

I den aktuelle sag drejede det sig om kørsel med 122 kilometer i timen i den vestlige del af Viborg, hvor højest tilladte hastighed er 50 kilometer i timen, skriver Motor-magasinet

 

Forventer, at flere leasingbiler vil blive konfiskeret og solgt

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er specialkonsulent og politianklager Regin Østergaard ikke uden grund tilfreds med sagens udfald.

 

Han forventer, at flere leasingbiler efter dommen i Viborg vil blive konfiskeret og solgt til fordel for statskassen.

 

”Jeg er tilfreds med, at retten har været enige med os i, at bilen skulle konfiskeres, når den har været anvendt til vanvidskørsel – også selvom den har været leaset,” siger Regin Østergaard til Motor-magasinet og fortsætter:

 

”Med dagens dom forventer vi, at flere leasede biler, der er blevet beslaglagt af politiet, også vil blive konfiskeret ved retten, da den første sag altid er den sværeste at løfte.”

 

 

https://politi.dk/oestjyllands-politi/nyhedsliste/21aarig-mand-tiltalt-for-paakoersel-af-politibetjent-i-aarhus/2022/02/02 (Læs mere om Aarhus-sagen her, Pressemeddelelse Østjyllands Politi)

 

https://www.bt.dk/krimi/mohamad-sendte-betjent-i-koma-nu-skal-den-voldsomme-sag-for-retten

 

https://www.bt.dk/krimi/mohamad-sendte-betjent-i-koma-nu-skal-den-voldsomme-sag-for-retten

 

https://www.motormagasinet.dk/article/view/843786/forste_leasingbil_er_nu_konfiskeret_flere_kan_vaere_pa_vej?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2022/fodgaenger-haardt-saaret-efter-hensynsloes-biljagt-gennem-koebenhavn-nu-skal-erhan-onaran-fanges/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…