Frankrig har lukket hadefuld moské – nu sætter Peter Skaarup den danske regering kniven på struben

Fredagsbøn i en gade i Paris

Den moské skal lukke.

 

Så kontant lød beskeden fra den franske indenrigsminister Gerald Darmanin i midten af december.

 

Det var moskeen i Beauvais i Nordfrankrig, som indenrigsministeren ville have lukket.

 

Den usædvanlige melding var en reaktion på moskeens imam, der opildnede til had mod kristne, homoseksuelle og jøder’ i sine prædikener.

 

Det er ‘uacceptabelt’, sagde indenrigsministeren.

 

Den 27. december blev det besluttet at lukke moskeen i foreløbig seks måneder.

 

Beslutningen blev anket, men anken blev afvist den 31. december. Flere franske medier skrev om det dramatiske indgreb mod en moské, der undergravede de franske frihedsrettigheder.

 

Nu vil Peter Skaarup vide, om Danmark kan gøre som Frankrig.

 

Derfor har Dansk Folkepartis retsordfører stillet et spørgsmål til indenrigsminister Kaare Dybvad. Det sker på baggrund af en artikel i Den Korte Avis.

 

Hvad er lovgrundlaget

Peter Skaarup beder først ministeren redegøre for lovgrundlaget for beslutningen. Han skriver i spørgsmålet:

 

“Ministeren bedes redegøre for hvilket lovgrundlag i Frankrig, der ligger til grund for franske myndigheders lukning af en moské i den nordlige del af landet i december 2021, sådan som det fremgår af artiklen ”Frankrig vil lukke moské: Iman opildnede til had mod kristne, jøder og homoseksuelle – men det er kun toppen af isbjerget”, bragt i Den Korte Avis den 1. januar 2002, herunder redegøre for hvordan den franske lovgivning skruet sammen i forhold til eventuelle konventioner. https://denkorteavis.dk/2022/frankrig-vil-lukke-moske-imam-opildnede-til-had-mod-kristne-joeder-og-homoseksuelle/

 

Kan Danmark gøre som Frankrig

Derefter vil Peter Skaarup vide om Danmark kan gøre ligesom Frankrig. Han spørger:

 

“Der bedes tillige redegjort for, om danske myndigheder har samme muligheder i dansk lovgivning for lukning af moskéer som de franske myndigheder har i fransk lovgivning, i bekræftende fald bedes relevant lovgivning oplyst, i benægtende fald bedes ministeren oplyse, om regeringen vil tilvejebringe en sådan mulighed i dansk lovgivning.”

 

Vi afventer svaret i spænding.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…