Muslim kunne i årevis snyde sig til kontanthjælp, fordi sagsbehandlerne intet ved om islam

arkivfoto
Den radikale muslim Yaqoub Ali levede i adskillige år på det offentliges regning.

 

I stedet for at arbejde brugte han blandt andet sin tid på at lede den fundamentalistiske muslimske gruppen: ‘Kaldet til islam’.

 

Københavns Kommunen satte ham ikke i arbejde. Derfor kunne han bruge al sin tid på at forsøge at radikalisere unge mænd til islam.

 

Det fortæller han i en ny podcast fra Frihedsbrevet, som har fået indsigt i hans papirer fra Københavns Kommune. Her gengivet efter B.T.

 

Disse papirer afslører, at Yaqoub Ali er på offentlig forsørgelse i nærmest al den tid, hvor han forsøgte at rekruttere og radikalisere unge mænd.

 

Fra 2012 og flere år frem modtog Yaqoub Ali kontanthjælp uden at røre en finger.

 

Men han var hverken syg eller på anden vis uarbejdsdygtig.

 

Tværtimod havde han susende travlt travlt med at ødelægge det samfund, der betalte hans kontakthjælp.

 

Han brugte alle mulige undskyldninger for ikke at komme ud og arbejde for pengene, siger han.

 

Papirerne afslører, at kommunen tror han er psykisk syg og lever isoleret og ensom. Men det passer overhovedet ikke siger han selv.

 

Men fordi han færdes i et lukket muslimsk parallelsamfund, kunne kommunen tro, at han ikke havde kontakt til andre mennesker.

 

Det lykkedes for Yaqoub Ali at holde kommunen hen helt til 2014, hvor jobcenteret siger til Yaqoub Ali, at han som minimum skal aktiveres ved en mentor én time ugen.

 

Frihedsbrevet har kontaktet Københavns Kommune for at få svar på, hvordan det kunne lade sig gøre for Yaqoub Ali at snyde systemet i så mange år.

 

Svaret lyder, at Københavns Kommune ikke kan udtale sig i en konkret borgersag.

 

Det samme svar får B.T., da vi kontakter kommunen. Dog har kommunen tilbudt, at en forvaltning kan undersøge B.T.s spørgsmål og vende tilbage i løbet af den kommende uge.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…