Muslim og radikalt byrådsmedlem: Det var i hvert fald ikke en muslim, der slog en fransk skolelærer ihjel og skar hans hoved af

Skærmprint fra 24syv

Muslimer er verdens fredeligste mennesker og ville aldring drømme om at slå et andet menneske ihjel.

 

Det hævder i hvert fald 47-årige Elif Demir Gökce. Hun er selv muslim, går med hijab og er medlem af byrådet i Brøndby Kommune for Det Radikale Venstre.

 

Hun deltog i en debat i programmet ”Alis’ fædreland” på radiostationen 24syv. (se indslaget i bunden af denne artikel)

 

Her påstod hun hårdnakket, at det i ikke var en muslim, som i oktober 2020 på åben gade dolkede den franske skolelærer Samuel Paty ihjel og skar hans hoved af underkampråbet: ”Allahu akbar”.

 

”Det er i hvert fald ikke en muslim, der har slået ham ihjel. Det tror jeg ikke på. Folk må gerne tro på det. Jeg tror ikke på det,” lød det fra det radikale byrådsmedlem, som understregede:

 

”En helt almindelig muslim ville aldrig nogensinde – nogensinde! – dræbe et andet menneske. Det er umuligt i islams kontekst.”

 

En helt i hele den islamiske verden

I forbindelse med sin arrestation blev morderen, den 18-årige tjetjener Abdoullakh Anzorov skudt af politiet.

 

Men først havde han nået at lægge et foto af Patys afskårne hoved ud på twitter med teksten:

 

”I Allahs navn, den mest storslåede, den mest barmhjertige… til Macron, de vantros leder, jeg har henrettet en af jeres helvedeshunde, som vovede at nedgøre Muhammed.”

 

Men ifølge det hijab-klædte radikale byrådsmedlem i Brøndby er alt dette altså åbenbart blot noget, islamofober har fundet på for at nedgøre og dæmonisere muslimer, må man forstå.

 

Da Anzorovs lig blev udlevet til begravelse i den tjetjenske by Shalazi, udtalte borgmesteren, at den unge ”shahid” (martyr – red.) ”er en helt i den muslimske verden,” skiver journalist Adam Holm i en kommentar i altinget.dk med russiske medier som kilde.

 

Radikal ytringsfrihed a la islam: Væk med Muhammedtegningerne

Debatten på radiostationen 24syv handlede om Jyllands-Postens muhammedtegninger, efter at blå blok har fremsat et beslutningsforslag om, at de skal indgå i undervisningen i Folkeskolen.

 

Det var i den forbindelse, den franske skolelærer Samuel Paty under debatten kom ind i billedet i og med, at Paty blev dræbt, efter han havde brugt muhammedtegninger i sin undervisning i samfundsfag.

 

I lighed med drabsmanden er også den radikale byrådspolitiker modstander af at gøre det obligatorisk at bruge muhammedtegninger i undervisningen i Folkeskolen.

 

Hun mener, at folketingspolitikerne med deres forslag kun er ude på at legitimere en forvrængning af islam og muslimerne.

 

”Inden folketingspolitikere i følelsernes vold risikerer at udbrede materiale om Muhammedtegningerne – for politisk at legitimere en udpræget forvrængning af islam og muslimerne – vil det være oplagt også at lytte til dem, som det vedrører,” som den radikale byrådspolitiker formuler det i et indlæg i altinget.dk

 

Sagt på en anden måde, så mener hun, at muslimer skal bestemme, hvordan der skal undervises i samfundsfag i Folkeskolen.

 

Og hvis lærerne ikke retter ind, får de dødstrusler

I solidaritet med den dræbte franske lærer skrev en dansk lektor ugen efter drabet på sin facebookprofil, at hun fremover vil gøre Muhammedtegningerne til en del af sin undervisning i ytringsfrihed.

 

Det slap hun ikke godt fra.

 

Det væltede ind med kommentarer som: ”du er en foragtelig hund. Jeg håber at høre dårlige nyheder om dig” eller som denne her: ”slet de billeder nu. Jeg siger dette for din egen skyld”, skrev Kristeligt Dagblad dengang.

 

Den pågældende lektor gik til politiet, som blot rådede hende til at gøre opslaget privat og så i øvrigt holde lav profil.

 

Rådsmedlem: En særlig trussel mod ytringsfriheden

En af dem, som dengang reagerede, var medlem af Rådet for etniske minoriteter, Christian Marcussen.

 

Han gav over for Kristeligt dagblad udtryk for, at vi står over for ”en særlig trussel mod ytringsfriheden,” og uddyber:

 

”Vi har en udfordring med blasfemiforskrækkede muslimer, som er villige til at bruge trusler for at forhindre delinger af Muhammed-tegninger, og det er især bekymrende, når det går ud over en underviser.”

 

”Hændelsen viser,” fortsætter Christian Marcussen, ”at det ikke kun er en historisk ting, men et vedvarende pres mod ytringsfriheden i Europa.”

 

Et pres, som den radikale byrådspolitiker, hijab-klædte Elif Demir Gökce, deltager i ved at kræve, at muslimer skal have indflydelse på det undervisningsmateriale, der bruges i Folkeskolen.

 

Den radikale ledelse: Vi tager en kop kaffe og en snak

Hos den radikale ledelse har man åbenbart ingen planer om eventuelle sanktioner mod Elif Demir Gökce for hendes vanvittige udtalelser om drabet på Samuel Paty.

 

Man erkender, at der er god grund til opstandelsen over hendes postulat om, at drabet på den franske lærer slet ikke blev dræbt af en muslim, men:

 

”Og det forstår jeg i den grad godt. For det er nogle vilde udtalelser, og jeg vil nu tage en kop kaffe og en seriøs samtale med Gökce,” skriver den radikale landsformand Mikkel Irminger Sorbo i en kommentar på altinget.dk

 

I samme indlæg understreger landsformanden ligeledes, at de radikale ikke er modstandere af, at der undervises i Muhammedtegningerne i Folkeskolen, men det er ikke noget, Folketinget skal blande sig i og gøre obligatorisk.

 

”Hvis vi overhovedet skal gå ned ad den vej, så skal ønsket komme fra lærerne, ikke fra en værdikamp på Christiansborg,” lyder det fra landsformanden.

 

Og på den måde undgår De Radikale at støde de muslimer, som de især ved det seneste folketingsvalg leflede godt og grundigt for.

Kilder til denne artikel:

https://24syv.dk/episode/bor-muhammedtegningerne-vaere-obligatoriske-i-undervisningen

 

https://www.altinget.dk/uddannelse/artikel/adam-holm-radikal-politiker-saar-tvivl-om-terrorhandling

 

https://www.altinget.dk/uddannelse/artikel/byraadsmedlem-r-om-muhammed-tegninger-i-undervisningen-vi-boer-for-ytringsfrihedens-skyld-soege-mod-en-faelles-diskurs

 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/dansk-lektor-truet-efter-opfordring-til-undervisning-i-muhammed-tegningerne

 

https://www.altinget.dk/artikel/radikales-landsformand-byraadsmedlems-vilde-udtalelser-om-mordet-paa-samuel-paty-er-selvfoelgelig-ikke-radikal-politik%20

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…