Medlidenhed eller mordlyst: Kvindelig ansat på plejehjem i Randers tiltalt for drab og syv drabsforsøg på beboere

Modelfoto: Colourbox

En kvinde, der har været ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers, er nu tiltalt for at have dræbt en beboer og forsøgt at dræbe tre andre ved bevidst at have givet dem forkert og farlig medicin.

 

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse

 

Efter nogle mistænkelige indlæggelser af flere plejehjemsbeboere i februar og marts påbegyndte Østjyllands Politi en intensiv efterforskning, der den 14. marts førte til anholdelsen af kvinden, der blev sigtet i sagen.

 

Forsøgte i flere omgange at dræbe tre mere

Kvinden har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet, og anklagemyndigheden har altså vurderet, at der er grundlag for at rejse tiltale mod kvinden.

 

”Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden,” siger specialanklager Jesper Rubow og fortsætter:

 

”Hun er tiltalt for ét manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling.”

 

Jesper Rubow oplyser desuden, at kvinden blandt andet også er tiltalt for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet.

 

”Nu er det op til retten at vurdere sagen, ” lyder det fra Jesper Rubow.

 

Drab og drabsforsøg i februar og marts

Ifølge anklageskrifter var det under sit arbejde på plejehjemmet den 26. februar, at den tiltalte kvinde gav en ældre beboer et lægemiddel, der endte med at føre til hendes død nogle dage senere.

 

Det var også den 26. februar, at kvinden ifølge tiltalen gav de tre andre beboere farlig medicin, så de efterfølgende måtte indlægges.

 

De øvrige drabsforsøg, som de tre beboere blev udsat for, fandt ifølge tiltalen sted i starten af marts.

 

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen, før den har været for retten.

 

Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar.

 

Den tiltalte kvinde er på nuværende tidspunkt omfattet af navneforbud.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…