Litauer ville smugle to tusind liter finsprit ind i Danmark – men så mødte han grænsekontrollen

Grænseovergang ved Frøslev (Foto: Gunner Hede)

En 54-årig litauisk mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt 60 dages fængsel samt udvisning i seks år i en sag om indsmugling af knap to tusind liter ethanol, også kaldet finsprit.

 

Hændelsen fandt sted lørdag eftermiddag den 15. oktober 2022, hvor den litauiske mand kom kørende i en varevogn ved Frøslev Grænseovergang.

 

Her blev køretøjet taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Fra Polen til Sverige via Danmark

Ifølge den dømte litauer var det planen, at finspritten skulle afleves på en rasteplads i Sverige.

 

”Manden havde over for politiet forklaret, at han havde fået varevognen overdraget i Polen, hvorefter han skulle køre den til en rasteplads i Sverige,” iger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund, og fortsætter:

 

I varebilens varerum fandt politiet ind til flere kasser med ren sprit, hvorefter Toldstyrelsen blev tilkaldt og varevognen fragtet til vores undersøgelseshal,

 

Manden blev efterfølgende anholdt og er nu dømt.

 

I undersøgelseshallen kunne tolderne opgøre finspritten til i alt 1.995 liter med en alkoholprocent på knap 96 pct. og et afgiftskrav på 286.292 kroner.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…