Journalistisk Venstreparti leverer en rigtig røverhistorie om Mette Frederiksens regeringsrokade

Tv2's logo

Socialdemokratiet fik et dårligt kommunalvalg sidste år. Det havde Journalistisk Venstreparti – de mange venstreorienterede og politisk korrekte journalister – en forklaring på:

 

Den lød, at Socialdemokratiet var blevet straffet af ”de moderne storbyvælgere”, der mente, at partiets kurs ikke var rød og grøn nok.

 

Da først én journalist havde fundet på denne udlægning, bredte den sig med lynets hast i medierne. Set med Journalistisk Venstrepartis øjne var det den perfekte forklaring på Mette Frederiksens skuffende resultat: Hun blev straffet for, at hun ikke havde været rød og grøn nok.

 

Det er en rigtig røverhistorie, der ikke har så meget med virkeligheden at gøre. Men fordi den passer så godt i Journalistisk Venstrepartis kram, bliver den serveret igen og igen.

 

Aggressiv studievært

Da regeringsrokaden var blevet offentliggjort i går (3. maj), fik TV-seere endnu engang serveret denne skæve version af virkeligheden. Det skete på TV2 News.

 

Den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen blev interviewet af en studievært. Han gik i kødet på den nye minister, der har været en stærk fortaler for, at man skal styrke sammenhængskraften i det danske samfund – blandt andet ved at gøre en særlig indsats for at styrke de såkaldte udkantsområder.

 

Studieværten spurgte ret aggressivt, om Socialdemokratiet ikke dermed havde skadet sig selv ved at støde ”de moderne storbyvælgere” fra sig.

 

”De moderne storbyvælgere”

På Den Korte Avis skal vi ikke lægge skjul på, at viljen til at styrke sammenhængskraften i det danske samfund møder stor velvilje her på redaktionen. Faktisk var det i høj grad redaktørerne af denne avis, der i sin tid lancerede begrebet ”sammenhængskraft” som et nøglebegreb i den danske debat.

 

Men hos Journalistisk Venstreparti sporer man nu en modbevægelse. Her giver man indtryk af, at Socialdemokratiet måske har skadet sig selv ved at tale for meget om sammenhængskraft og styrkelse af det Danmark, der ligger uden for de større byer.

 

Denne modbevægelse i det venstreorienterede og politisk korrekte journalistmiljø trådte klart frem i forbindelse med kommunalvalget sidste efterår.

 

Socialdemokratiet fik som bekendt et dårligt valg i de større byer. Blandt journalister med de rigtige meninger blev det hurtigt udlagt sådan, at partiet blev straffet for, at man havde talt for lidt til de ”moderne storbyvælgere” og deres behov.

 

Medierne lod forstå, at disse vælgergrupper ønskede en mere rød og grøn politik fra Socialdemokratiets side.

 

Fortællingen om Socialdemokratiets nederlag ved kommunalvalget kom således til at gå på, at partiet ikke havde appelleret tilstrækkeligt stærkt til de røde og grønne vælgere.

 

Ivrig studievært

Den morale, som lå mellem linjerne i mediedækningen af kommunalvalget, lød: Socialdemokratiets politik burde have været mere rød og grøn. Partiet gik til kommunalvalg på en profil, der var for provinsorienteret og for borgerlig.

 

Det var denne journalist-attitude, der også slog igennem i TV2 News’ interview med Christian Rabjerg Madsen.

 

Sagt lidt firkantet: Den ivrige interviewende studieværts ærinde var at få Rabjerg Madsen til at indrømme, at Socialdemokratiet var blevet straffet for ikke at være så røde og grønne, som ”de moderne storbyvælgere” og Journalistisk Venstreparti gerne vil have det.

 

Denne pointe er blevet gentaget i ét væk af journalister og studieværter. Senest altså på TV2 News i interviewet med Christian Rabjerg Madsen.

 

Men det bliver den ikke mere rigtig af.

 

Socialdemokratiet tabte til de borgerlige

Det er korrekt, at Socialdemokratiet ved kommunalvalget gik klart tilbage på landsplan – med 4 procentpoints. Det er også korrekt, at partiet især mistede vælgere i de større byer.

 

Men det er ikke korrekt, at Socialdemokratiet først og fremmest mistede stemmer blandt de ”moderne storbyvælgere”, der har meget røde og grønne synspunkter.

 

Sejrherrerne ved kommunalvalget var såmænd to blå partier, De Konservative og Nye Borgerlige.

 

Den vinkel, som studieværten på TV2 News så ivrigt prøvede at presse den nye minister, Christian Rabjerg Madsen, med, er en konstrueret vinkel. Den passer fint til Journalistisk Venstrepartis holdninger. Men den passer ikke til virkeligheden.

 

Socialdemokratiet bør såmænd være mest optaget af, hvorfor man tabte til de borgerlige ved kommunalvalget.

 

Nej til Journalistisk Venstreparti

Selvfølgelig skal et stort parti som Socialdemokratiet favne bredt. Og selvfølgelig vil partiet nu forsøge at genvinde noget af det tabte terræn i de store byer.

 

Men partiet skyder sig selv i foden, hvis det lader sig kyse af inkvisitoriske spørgsmål fra reportere og studieværter, der i den grad hører til ”de moderne storbyvælgere” ude på venstrekanten.

 

Det store flertal af danskere vil have sund fornuft og sammenhængskraft. De vil vise samfundssind. De vil være sociale. Og de vil være grønne. Men de vil ikke lade sig styre af Journalistisk Venstrepartis dagsorden.

 

Danmark for folket

De politiske partier skal ikke lade sig kyse af medier med en stærk politisk og samfundsmæssig slagside. Danskerne skal ikke løbe i halen på ”de moderne storbyvælgere” og på de ”snakkende klasser”, der dominerer medierne.

 

Vi danskere har enestående gode historiske og kulturelle forudsætninger for at skabe et samfund med stærk sammenhængskraft.  Sammenhængskraften kommer fra vores fælles kultur og vores fælles værdier. Og den kan styrkes yderligere ved at give en hånd til landets mindre privilegerede områder.

 

Medierne orienterer sig mere og mere mod ”de moderne storbyvælgere”. Det er her journalisterne har deres baggrund.

 

Men vi skal ikke have Danmark for de moderne storbyvælgere. Vi skal have Danmark for folket.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…