Jagthund blev fredag eftermiddag angrebet af en ulv – nu advarer Nordjyllands Politi hundeejere mod faren for ulveangreb

Arkiv Colourbox

Efter et angreb på en jagthund fredag eftermiddag den 7. januar, advarer Nordjyllands Politi nu hundeejere, der lufter deres hunde i det grønne område vest for Svenstrup.

 

”Hvis man skal ud at lufte sin hund, så opfordrer vi til, at man i den kommende tid lige passer ekstra godt på hunden. At man holder den i snor og ikke lader den ude af syne,” siger politikommissær Henrik Jensen til dagbladet Nordjyske.

 

Angrebet skete under en jagt i området vest for Svenstrup i retning mod Nibe, skriver Nordjyske.

 

Jagthunden fik fært af ulven

Under jagten fik hunden, der en er en ruhåret hønsehund, altså stor kleppert, fært af noget, som den forfulgte, og som viste sig at være en ulv.

 

I starten forsøgte ulven at stikke af, men vendte så om og gik til angreb på hunden, og der opstod et slagsmål, som ulven først stoppede, da jægeren nåde frem.

 

Det så voldsomt ud, men den ruhårede hønsehund slag fra kampen uden skrammer, beretter Nordjyske.

 

Næsten 250 husdyr dræbt og skambidt af ulve på blot ét år

Den advarsel om ulveangreb på hunde, som Nordjyllands Politi via Nordjyske nu har udsendt til hundeejere i området, er velkendt af især fåreavlere i Nordjylland, Midtjylland og Sønderjylland.

 

I det nord- og midtjyske område er det nu kommet så vidt, at et område på størrelse med Lolland-Falster nu er udlagt som ulvezone.

 

Det er blandt andet sket som følge af, at seneste præcise og godkendte registreringer af ulveangreb på husdyr viser, at alene 2020 var et blodigt år.

 

Det fremgår af en rapport fra Vildtforvaltningsrådet. Her fremgår det, at ikke færre end 242 husdyr, primært får og lam, er blevet dræbt og skambidt efter 43 bekræftede ulveangreb.

 

”Og tendensen er fortsat i 2021,” skriver mediet Effektivt Landbrug, der som medlem af Vildtforvaltningsrådet har fingeren på pulsen.

 

Blodigt gensyn efter næsten to hundrede år

Efter at den sidste ulv i Danmark i 1813 blev aflivet ved Estvedgård syd for Skive, skulle der gå næsten to hundrede år, førend ulven igen viste sig i Danmark,

 

Siden 2009 havde der været ulveobservationer i Thy og Midtjylland, men først i december 2013 blev det via dna fra den såkaldte Thyulv endeligt bekræftet, at ulven har holdt sit indtog i Danmark

 

Ulven blev fundet død i Thy Nationalpark i Sydthy i november 2013. Dna’et viste, at den stammede fra et ulvekobbel i delstaten Sachen i det tidligere Østtyskland.

 

For især mange fåreavlere har der efter de små to hundrede år været tale om et blodigt gensyn.

 

Det gælder blandt andre andre også for fåreavler Mads Roelsen fra Adelvad tæt på Tønder.

 

Da han den 3. oktober 2020 kom ud til sine får, var fire af dem dræbt og tre manglede.

 

En dna-test har fastslået, at der var tale om et ulveangreb.

 

”Vi får godt nok erstatning, men ingenting kan erstatte den følelse, man får, når man ser sine dyr blive slået ihjel,” sagde han dengang til TV SYD og fortsatte:

 

”Der er mange, der snakker om, at ulven har ret til at være her, men det er ikke dem, der kommer ud til nogle dyr, der har fået maven sprættet op og har ligget og lidt i syv-otte timer.”

 

Læs mere her:

https://nordjyske.dk/nyheder/aalborg/jagthund-i-kamp-med-ulv-pas-paa-jeres-hunde/f181a5a6-2b60-4261-a783-6a9a14f55be1?fbclid=IwAR3Qai8AyxocBjf04ZOeudgk3Z_cEdFcdAK0TkxKCsRP3St_ra_LmoPvdxQ

 

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/indland/64272/ulvezone-bliver-stoerre.aspx

 

https://www.tvsyd.dk/syd-og-soenderjylland/dna-test-slaar-fast-ulv-staar-bag-drab-paa-faar-ved-adelvad

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…