Irakisk muslim gik amok i tog – blev overvåget for islamisme, men nu kalder myndighederne ham for ”psykisk syg”

EPA/Ralf Roeger/Scanpix

Det var fredag morgen, og Regionalekspres 4 var på vej mod den tyske by Aachen med omkring 270 passagerer – de fleste af dem var på vej til arbejde.

 

Da toget kørte ind på en banegård, sprang en mandlig passager pludselig op og trak en køkkenkniv. Han angreb en række passagerer, hvoraf flere fik snitsår og en enkelt fik regulære stiksår. Fire personer kom på hospitalet. Gerningsmanden fik selv snitsår.

 

Modige passagerer kastede sig over manden. Til alt held, var én af dem en politimand i civil på vej til arbejde. Han fik anholdt knivstikkeren, der viste sig at være en migrant med irakisk baggrund.

 

Indenrigsministeren havde et problem

Det dramatiske optrin foregik i den store tyske delstats Nordrhein-Westfalen. Fredag eftermiddag kommenterede delstatens indenrigsminister Herbert Reul (CDU) sagen over for medierne.

 

Reul havde et problem:

 

Den anholdte knivstikker, der er 31 år og kommer fra Irak, var i 2017 blevet efterforsket under mistanke for islamistiske holdninger.

 

Manden boede dengang på et asylcenter, og her skete der så store forandringer i hans adfærd og udseende (langt skæg), at asylcenteret informerede myndighederne om det.

 

Særdeles uheldigt

Irakerens blodige angreb på fredelige tyske togpassagerer tyder i den grad på, at han havde et særdeles aggressivt forhold til sine nye tyske medborgere. Og det kunne jo have noget at gøre med, at han havde islamistiske holdninger.

 

Men det fik delstatens myndigheder meget travlt med at dementere. Det ville jo være særdeles uheldigt for Reul, for delstatens regering og for Tyskland i det hele taget, hvis det viste sig, at man havde sluppet en fanatisk islamistisk voldsmand løs ind i det tyske samfund.

 

Nu forsikrer indenrigsminister Reul så, at mistanken mod irakeren for islamistiske tilbøjeligheder ikke er blevet bekræftet. Offentligheden får dog intet at vide om, hvad der fører myndighederne til denne konklusion, der så behændigt leder debatten væk fra den islamistiske trussel.

 

Minister: Irakerens knivstikkeri skyldtes nok en ”psykotisk oplevelse”

Reul bruger en velprøvet metode til at få debatten ledt væk fra de politiske betændte spørgsmål om indvandring, islamisme og vold. Han forsikrer offentligheden, at gerningsmanden var psykisk syg. Hans frygtelige gerninger havde altså ikke noget med islamisme og indvandring at gøre.

 

Reul henviser til delstatens anklagemyndighed, der i svævende vendinger taler om, at knivangrebet ”med stor sandsynlighed” skyldes ”en psykotisk oplevelse” hos gerningsmanden.

 

Der gives ingen dokumentation for denne påstand. Ja, indenrigsministeren gør end ikke noget forsøg på at forklare den undrende offentlighed, hvad der overhovedet menes med ”en psykotisk oplevelse” i denne sammenhæng.

 

Efter alt at dømme tjener disse tågede formuleringer slet og ret det formål at få lukket af for enhver debat om knivstikkeriets mulige sammenhæng islamistiske holdninger.

 

Slog hende ihjel fordi hun passede blomster

Den Korte Avis har ved tidligere lejlighed påpeget denne form for politisk korrekt hokus-pokus fra tyske myndigheders side.

 

Det skete således i forbindelse med en uhyggelig sag fra september 2021, hvor en mandlig afghansk indvandrer huggede sin kniv i en sagesløs tysk kvinde.

 

Kvinden, der omtales som Renate G., arbejdede som gartner – et arbejde, som hun elskede højt. Det var en hobby og en lidenskab for hende at pleje træer, buske og blomster i et lokalt anlæg.

 

Kvindehad

Men det fik en brutal afslutning, da den 29-årige afghanske indvandrer, Abdul Malik A., fik øje på hende. Han brød sig ikke om, at en kvinde arbejdede – en ganske almindelig holdning blandt muslimske mænd i Afghanistan.

 

Så han gik hen til Renate G. og sagde noget til hende. Det vides ikke nøjagtigt hvad. Men pludselig stak han en kniv i hende og sårede hende så hårdt, at lægerne måtte lægge hende i koma. Hendes videre skæbne er ukendt.

 

Sagen udstillede det forfærdende kvindehad, som trives hos mange muslimske mænd i Afghanistan. Men den slags ønsker politisk korrekte myndigheder ikke at tale om.

 

Så der blev ikke sagt noget om tilstrømningen af voldelige og kvindehadske muslimske mænd fra blandt andet Afghanistan – og konsekvenserne for det modtagende samfund.

 

I stedet kom myndighederne hurtigt ud med en melding om, at gerningsmanden Abdul Malim A. tilsyneladende var psykisk syg … Siden har det vist sig, at dette var grebet ud af luften.

 

Hvor kom den diagnose lige fra?

Og nu kommer den så igen i forbindelse med knivangrebene i toget til Aachen. Statsadvokaturen slår fast, at ”manden åbenbart var psykisk syg”.

 

Hvad fejlede han? Ja, det fortaber sig i tågede formuleringer fra myndighedernes side: Hans uhyggelige overfald på uskyldige mennesker skyldtes ”med stor sandsynligheden psykotisk oplevelse” hos gerningsmanden.

 

Hvor kom den ’diagnose’ lige fra?

 

 Myndighederne i Nordrhein-Westfalen føjer til, at man ikke har fået bekræftet henvisninger til en terrorbaggrund eller til en religiøs radikalisering hos den mistænkte. Desværre undlader man omhyggeligt at oplyse offentligheden om, hvad myndighederne overhovedet har gjort for at afdække mandens motiver.

 

Glemt er tilsyneladende alt om de forandringer i hans adfærd og udseende, der udløste advarsler fra asylcenteret.

 

Så var der lige en detalje

Og så står der jo lige en ’detalje’ tilbage:

 

Manden, der havde vist islamistiske tilbøjeligheder, forsøgte faktisk at hugge sin kniv i stribevis af uskyldige mennesker, der sad i toget en fredelig fredag morgen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…