Stor tilslutning til Inger Støjbergs takkefest – beslutning om nyt parti kommer inden længe

Inger Støjberg takker de mange fremmødte (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Køen ind til Visborggaard Slot er flere hundrede meter lang. Det er mange hundrede mennesker, der vil vise deres opbakning til Inger Støjberg. 1800 skriver Jyllands-Posten.

 

I porten ind til slottet står Inger Støjberg og giver hånd til de mange fremmødte. Hun har inviteret til takkefest på slottet, der ligger tæt på Hadsund, hvor Inger bor.

 

Inger forklarer, at hun har et brændende ønske for at sige tak til de mange mennesker, der har støttet hende under rigsretssagen, hvor hun blev dømt 60 dages fængsel for overtrædelse af ministeransvarsloven i den såkaldte barnebrudssag.

 

Nu har hun afsonet straffen og fodlænken er taget af.

 

Inger Støjberg er klar til at begynde et nyt kapitel i sit politiske liv.

 

Takkefesten kan være en strømpil for den opbakning, hun stadig har i befolkningen.

 

En sej kvinde

To af dem, der har sagt ja tak til invitationen er søstrene Turi og Berit Lindberg fra Fredericia. De er kørt 160 kilometer for at komme til takkefest og vise deres støtte til den tidligere udlændinge- og integrationsminister.

 

– Det har været en hård tid for Inger, og det har strakt sig over rigtig lang tid. Vi vil gerne bakke hende op. Hun er en sej kvinde, der tør gå forrest og kæmpe for vores rettigheder, siger Turi Lindberg, der til dagligt arbejder som underviser. (TV2/Nord)

 

Blandt gæsterne er flere politikere: Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti. De to forhenværende DF-ere Liselott Blixt og Hans Kristian Skibby. Nye Borgerliges formand Pernille Vermund, og Venstres Søren Gade var også blandt gæsterne.

 

Beslutning om nyt parti inden efteråret

Journalisterne vil alle vide, hvad der nu skal ske. Starter Inger Støjberg sit eget parti?

 

Inger Støjberg ville dog ikke tale politik, fordi denne dag handler ”ene og alene om at sige tak”. Men så tilføjede hun:

 

– Jeg er slet ikke træt af politik eller har mistet lysten, så jeg vil slet ikke afvise opstilling til et folketingsvalg.

 

Og svaret på, om hun vil danne et parti, kommer snart, må man forstå. Inger Støjberg siger til ritzau:

 

– Der var sådan lige en diskussion med nogle af de andre journalister, og så var der én, der foreslog, om det kunne være, inden at bladene faldt af træerne. Og det er det, siger hun.

 

Men først tager hun de næste dage på en turne sammen med Kristian Thulesen Dahl for at agitere for at stemme nej til at afskaffe forsvarsforbeholdet ved folkeafstemningen på onsdag den 1. juni.

 

Det bliver af flere set som et tegn på, at de to sammen vil starte et nyt parti.

 

Et nyt parti har brug for dygtige organisationsfolk. Men de er også at finde blandt dem, der forlod Dansk Folkeparti, da Kristian Thulesen Dahl stoppede som formand.

 

Men det er næppe nok.

 

Inger Støjberg har brugt for en bredere politisk tilslutning, inden hun søsætter et parti.

 

Inger Støjberg har brug for, at folk fra Venstre og gerne andre borgerlige partier også tilslutter sig.

 

Inger Støjberg har på egen krop oplevet oplevede, at der er brug for et strammere indvandringspolitik blandt de store borgerlige partier.

 

Hun kan derfor set det som et formål at danne netop det borgerlige parti, hun mener mangler i dag.

 

Men hun har brug for, at hun ikke kun henter stemmer fra andre borgerlige partier.

 

Rød blok har lige siden valget for tre år siden ført ret klart over blå blok.

 

Og rød blok fører fortsat klart, selv om gabet er blevet mindre.

 

I den seneste målingen fra Voxmeter mandag den 23. maj stod rød blok til 51,2 procent og blå blok til 47,1 procent.

 

Formår et parti ledet af Inger Støjberg at vende det billede og hente stemmer hos Socialdemokratiet?  Det er et af de mange vigtige spørgsmål, hun stiller sig, inden afgørelsen om et nyt parti bliver truffet.

 

Læs mere HER

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…