Indlæg fra læserne 10. januar: Danskundervisning # Værdighed # Sproget # Sne i Sahara

Danskundervisning

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

 

Man kan lære dansk før man agter at søge job i Danmark, enten ved selvstudium eller via en betalt underviser over internettet fx her.   .

 

Det er besynderligt, at det er Danmark der betaler for at udenlandske studerende, familiesammenførte voksne og andre udlændinge (minus flygtninge) gratis lærer dansk her i landet. Hvorfor skal det være en offentlig betalt service?


 

Værdighed

Af Ole Sørensen

 

Værdighed er et stort og alvorligt ord.

Men det tilhører i høj grad Fru Inger Støjberg, som i dag måtte tage sit gode tøj og forlade Folketinget efter 20 år, efter mands mod i afgørende sager. Rigsretten har talt i den meget omtalte sag om barnebrude.

 

Afgørelsen kan der vel ikke røres ved, men sagen skulle aldrig være endt der. Den daværende Statsminister Lars Løkke Rasmussen, burde have skredet ind i 2015 – 16, og lagt sagen ned til afstemning i salen.

 

Måske havde det så endt med, at Fru Støjberg, havde fået en stor og alvorlig næse. Man skal også huske på, at der må være embedsmænd, der kan drages til ansvar i sagen.

 

Inger Støjberg har faktisk fået, en skidt behandling igennem forløbet. Hun har skånet en del unge ( børn) piger for, at ligge under for en middelalder tradition i arabiske lande. Men den skal bare ikke føres videre i Danmark. Det kæmpede hun for, hvor folket bakker op om det hele.

 

Med hjertelig hilsen til en kvinde, der kan ranke ryggen med god samvittighed.


 

Sproget

Af Hans Ulrik Sørensen

 

Efter den pragtfulde artikel 6. januar i DKA med overskriften “Sproget” glæder det mig at jeg ikke er den eneste som har lagt (eller på nu-dansk: “ligget”) mærke til den grove mishandling af sproget som udspredes via TV og radio.

 

Hvad handler det om? Jo, lad os blot tale om den herskende elite når f.eks. statsministeren “ligger” mærke til noget , for derefter at “fremligge” noget mere som hun “ligger” til grund for noget andet. Den samme gyser i datid: Statsministeren “lå” mærke til – oversæt selv resten hvis du tør.

 

Længere nede i hierarkiet finder vi f.eks. Luxusfælden’s økonomiske eksperter som gerne “ligger” budget for folk i økonomisk uføre.

 

Med krummede tæer og en fæl skurren i ørerne griber man efter et halmstrå; det kunne jo være at statsministeren og eksperterne foretog disse ting i liggende stilling, for de kan vel strengt taget f.eks. ligge i en hængekøje, mens de lægger et budget hhv. fremlægger noget.

 

Disse uhyrligheder må være af nyere tid; jeg mindes ikke dengang der var kakkelovne i Danmark at man i fyrings-sæsonen “lagde og lå i kakkelovnen” for at holde varmen.


 

Sne i Sahara

Af Visti Christensen

 

Hvis muslimerne ville tillade Israels nyudviklede vandåre-oppumpningssystem at komme til, ville
alle arabiske ørkener blomstre og blive til frugtbare haver – i konkret fysisk forstand. – Men det
vil de ikke, da de iflg. Koranen helst skal udrydde jøderne i stedet. Og derfor må vi i Vesten
indstille os på, at Allahs drenge, i jagten på velfærd, fortsat vil strømme hertil, for – ved deres
helt specielle og “flittige” arbejdsindsats – at gøre vore blomstrende haver til ørkener – i
overført betydning – og udtørre vore økonomiske kilder – i konkret fysisk forstand.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…