Indlæg fra læserne 9. maj: Endelig viste Nick Hækkerup handlekraft vedr. udvisningsdømte kriminelle og så gik han.

Endelig viste Nick Hækkerup handlekraft vedr. udvisningsdømte kriminelle og så gik han

Af Jens Kirkegaard, Arkitekt, medlem af Dansk Folkeparti i Helsingør

 

Tak for planerne om et aflastningsfængsel i Kosovo for statsløse og udvisningsdømte udenlandske kriminelle. Kritiske røster vedrørende denne aflastning af et trængt dansk fængselsvæsen viser igen, hvordan følelser hurtigt forsøger at erobre den politiske dagsorden i Danmark.

 

Selv har jeg de sidste mange år, som lokal DF-politikker, bedt mine folketingsmedlemmer om at videreudvikle den svenske model, hvor Sveriges socialstyrelse i samarbejde Litauen sender svenske fanger til strafafsoning i det tidligere sovjetfængsel i Østersøbyen Klaipeda i Litauen. Der går færger fra Sverige til Klaipeda, så slægtninge kan besøge de statsløse kriminelle.

 

Ved at anvende EU’s tjenestedirektiv har den svenske socialstyrelse diskret aftalt med Litauerne, at de meget voldsparate statsløse kriminelle, der i Sverige konstant skal mandsopdækkes af mindst to fængselsfunktionærer til en pris på ca. 20.000 kr. i døgnet i stedet nu kan afsone deres straf hos Litauerne til en væsentlig reduceret pris.

 

Jeg har altid savnet en reel kommentar til mit forslag fra Dansk Folkepartis ledelse, også når jeg gennem årene har berørt dette emne i læserbreve. Jeg der derfor nu frem til, at DFś nye ledelse af al kraft vil understøtte regeringens Kosovo aftale – og ikke som regeringens støttepartierne og pressen udelukkende at fokusere på Norges dårlige erfaringen med at bruge Hollandske fængsler.

 

Retsordførernes bekymringer for, at konventioner om menneskerettigheder ikke bliver tilgodeset, idet det fx kan være vanskeligere for børn at besøge en far i Kosovo, i stedet for et dansk fængsel. Det problem kan nemt kan løses ved, at familie og indsatte mødes via Skype eller Zoom, som alle vi andre har kunnet klare os med under den årelange corona-nedlukning af samfundet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…