Indlæg fra læserne 14. juli: Ledig statsministerpost # Støjberg og konventionerne

 

Støjberg og konventionerne

Af Torben Trolle

 

Hun har allerede truffet et valg. Opgør med konventionerne, Konventioner der tillader ældre mænd og
barnekoner. Og danskerne vil hendes synspunkter trods en rigsretssag, kan vi se i meningsmålingerne.

 

Konventioner bør være sekundære i forhold til dansk demokratisk lov. At kriminelle ikke kan udvises, hvis de ikke vil.

 

At andre skikke og sædvaner påberåber sig menneskerettigheder og underminerer vores nationale
særpræg og stolthed.

 

Konventionerne skal ikke trumfe dansk lovgivning og kultur, men være supplere i forhold hertil.

 

Det bliver spændende at studere partiprogrammet for danmarksdemokraterne.

 

Ledig statsministerpost

Af Visti Christensen

 

Så gik der hul på bylden. Valgkampen er i gang. Som sædvanlig med de store armbevægelser, og med de falske indgangsbønner, der alle tager deres afsæt i, at Mette Frederiksen allerede har forspildt sin chance for at blive genvalgt. Agurketiden er over os.

 

Ellemann-effekten

Ingen tvivl om, at gode tanker omkranser familien Ellemann-Jensen for tiden. Men spørgsmålet er, om det er nok, og om det er for tidligt, at Jakob Ellemann-Jensen offentliggør sine egne tanker om, hvordan landet fremover skal styres under hans eventuelle ledelse. Ifølge et nyt interview med Jyllands-Posten ønsker Venstres formand et særligt toneangivende Reformråd. Men flere andre personer synes jo også at kunne komme i spil, nu hvor tilliden til rød bloks lukkede Mummespil synes at være til ende. 

 

Kongemageren vælger side

Lars Løkke Rasmussen er igen i medierne. På baggrund af de seneste meningsmålinger udnævnte hele pressen ham til Kongemager. Det har han tydeligvis læst, og hans konklusion er, at magten efter næste valg skifter til blå blok. Så pga. de mange angreb på Mette Frederiksen, for hendes mange fejl, er Lars Løkke ikke længere i tvivl. Iflg. et interview med Politiken, er hans hovedmål fra nu af at vælte den nuværende, egenrådige regering. Lars Løkke angriber både Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen for at konkurrere om at “flytte sandkorn”, hvor der er behov for en skovl. 

 

Ny statsminister

Men kan man ikke blive Kongemager, kan man erfaringsmæssigt ty til andre metoder. Og flere andre end Jakob Ellemann-Jensen er vel mulige kandidater til Statsministerposten. Men endnu ved ingen, om vi har set Inger Støjbergs popularitet kulminere i opadgående retning. Allerede inden hun havde afsonet sin dom, var der tusinder af vælgere, der pga. hendes ærlighed, tilkendegav at ville støtte hende. Alene fordi hun tog muslimske barnebrudes parti, som iflg. dansk lov havde været udsat for overgreb.

 

Søren Pape Poulsen

Men også de konservatives leder er vel kandidat. Hans beskedne tilbageholdenhed og stille charme er ikke noget dårligt image. Men alt andet lige, tør man vel ikke regne med, at alle i den gamle garde af karrierepolitikere vil blive overset og tilsidesat, når en ny regering skal sammensættes. Men med de mange opbrud og usikre stemninger, der i seneste valgperiode har vist sig på Christiansborg, kunne det måske tænkes, at der kun kunne samles flertal for en helt anden og ny kandidat til Statsministerposten. 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…