Falske  nødhjælpsarbejdere

Flygtninge fra Ukraine ankommer til Medyka i Poland, REUTERS/Kacper Pempel

Det er kommet frem at regulære nødhjælpsarbejdere og flygtningemodtagelser er bange for at udsatte kvinder og børn fra Ukraine, skal blive opsnappet i den internationale prostitutionsbranche og sexhandel.

 

Internationalt anerkendte hjælpeorganisationer checker deres folk (børneattester),og det gør mange NGO’er også, men så er der de “gode mennesker” som bare tager afsted fra eget land for at “gøre noget”, og kan ikke sidde med hænderne i skødet, når der er “brug for mig”. Mange af dem kunne imidlertid for længe siden have gjort noget for danske hjemløse, narkomaner og andre herboende udsatte.

Nogle af dem viser sig  dog også at være farlige. Det beskriver to journalister, der mødte en flok selvbestaltede hjælpere i Ukraine:

 

”Adam der i grænselandet foregav at være para-mediciner rejste også tilbage til Storbritannien. Men Adam har aldrig været paramediciner. Efter han forlod Polen kom det frem, at han er dømt for pædofili, besiddelse af børneporno af grov karakter og identitets forfalskning. Det britiske medie Daily Mail har for nylig bragt en artikel, der fortæller hvordan Adam under falsk dække rejste til Polen og Ukraine og angiveligt har tilbudt at redde børn ud af landet. Artiklen beretter også, at Adam tidligere har foregivet at være politi, sikkerhedstjenester og endda Boris Johnsons personlige livvagt”.

 

Jeg anbefaler at læse hele artiklen.

Mara Malene Ravn Schmidt og Louise Bisgaard Basse: Krigens grænseland. Magasinet atlas nummer 2 2022

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…