En af de udgiftskrævende indvandrere – Jeg har aldrig haft et arbejde i Sverige

Colourbox

 

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

 

Matthias kom til Danmark sammen med 2 kammerater efter at have mistet sin lejlighed i Blekinge. Nu har han boet i Danmark 7 år. Han tjener penge ved at pante flasker og begyndte også at sælge Hus Forbi i 2017.

Der er mere frihed i Danmark, oplever han : ” Du må få eksempel drikke. Jeg har det svært med andre mennesker på grund af angst. Jeg er endt i Herning fordi jeg prøvede at komme væk fra miljøet [på Christiania].” Han kom til forsorgshjemmet Møltrup i Vildbjerg. Der er alkohol og andre rusmidler ikke tilladt, så ”Jeg blev smidt ud fordi jeg røg hash på en udgang og fik en måneds karantæne. Jeg gjorde det igen og fik 3 måneder ”.

Han har det bedre i Jylland, der er ikke så meget stress på som i København, føler han. Han har udstået sin karantæne og kan komme tilbage til Møltrup.

Efterhånden som velfærdsydelserne i Sverige tynder ud pga stor ikke-vestlig indvandring, kan Danmark takket være aftaler med Norge og Sverige forvente flere udgiftskrævende indvandrere fra Sverige. Nogle af dem vil også være fra ikke-vestlig lande, oprindelig flygtet til Sverige. Velfærdstrafikken går hovedsagelig fra de øvrige skandinaviske lande til det flinke Danmark.

Kilde : uddrag af historien om sælger Matthias ,Hus Forbi 7.jul 2022

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…