32-årig dømt for at at arbejde for Islamisk Stat – men han beholder alligevel sin danske indfødsret

30-årig Abdalrahman Salem El-Haj var hovedmanden bag fem mænds terrorfinansiering af Islamisk Stat.

 

Han slap med fem års fængsel.

 

Han er dømt for at have udført terrorfremmende virksomhed og have udøvet terrorfinansiering. Han blev desuden dømt for at have forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

 

En 32-årig mand der havde været sammen med ham i terrorfremmende virksomhed for Islamisk Stat fik kun halvandet års fængsel under en rejse til Syrien i 2014.

 

Den 32-årige beholder sin danske indfødsret, den blev IKKE taget fra ham, som anklagemyndigheden ellers havde krævet. (Ritzau)

 

Tre andre mænd, der var tiltalt for i en periode fra 2013 til 2017 at have hjulpet den 30-årige med at overføre penge til Islamisk Stat, blev idømt hhv. seks, seks og ni måneders fængsel.

 

”Der er ingen tvivl om, at den 30-årige var hovedmanden, og ham der initierede terrorfinansieringen til Islamisk Stat, mens særligt de tre af mændene havde mindre roller. Det afspejler dommen i dag også, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

 

De fem mænd blev kendt skyldige fredag, og i går onsdag kom så strafudmålingen.

 

Alle mændene udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

 

Billeder fra Syrien

Det var blandt andet politiets aflytninger og en række digitale spor, der var nogle af de afgørende beviser, som anklagemyndigheden lagde frem i retten.

 

”Der er blandt andet billeder af den 30-årige og 32-årige med militærtøj og våben i Syrien, og en del digitale korrespondancer, der set fra anklagemyndighedens side viste ret tydeligt, hvad formålet med turen var, ligesom man kunne følge de elektroniske spor fra pengetransaktionerne til personer med tilknytning til IS,” siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

 

Nægter sig skyldige – pengene var til humanitære formål

Mændene nægtede sig alle skyldige og forklarede, at formålet med rejserne var at få den 30-åriges bror, som ligeledes opholdt sig i Syrien, til at rejse retur til Danmark.

 

Ligeledes forklarede de alle, at formålet med at overføre pengene var at støtte humanitære formål – herunder familie til den 30-åriges bror.

 

”Sager om terrorisme er jo selvsagt meget alvorlige, og det har været en kompleks efterforskning, der har krævet en del ressourcer. Jeg er tilfreds med, at retten på baggrund af det omfattende efterforskningsmateriale også fandt, at der var beviser for, at mændene har støttet en terrororganisation. Nu afventer jeg rettens strafudmåling, ” siger Dorthe Lysgaard.

Læs også Den Korte Avis

Og politiets pressemeddelelse

om skyldsspørgsmålet

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…