Dødsvold i Frederikssund

Knivoverfald, der ofte ender med død, er udansk, ukristeligt og utilgiveligt. Alt for ofte ender det i dyre retssager, hvor de skyldige erklærer sig ’ikke-skyldig’ og anker dommen. Det giver en mildere straf og forsvarsadvokater mere salær.  

 

Dårlige undskyldninger
Det er nok ikke rart at blive afsløret i kriminalitet. Men det skete for et par unge i Frederikssund. Men undskyldningerne var parat. Det var ikke meningen, ofret skulle dø, men blot have en lærestreg, så han ikke sladrede. Og som i mange andre retssager afsløredes det, at de udmærket vidste, at straffen ikke er så høj, hvis man bliver dømt for at have udøvet vold med døden til følge, som ved overlagt mord.

 

Knuste ansigtsknogler
Iflg. anklageskriftet, som Ekstra Bladet fik aktindsigt i, er to 17-årige drenge tiltalt for at skubbe vidnet omkuld, sparke og trampe ham i ansigtet og på krop så voldsomt, at han afgik ved døden. Uheldigvis havde han set dem begå indbrud i en butik.  Men de to 17-årige påstod i Grundlovsforhøret, der holdtes for lukkede døre, at volden skete under ’en form for vold’, men at slagene skete i selvforsvar.

 

Strid om ord
Drengene nægter sig skyldige og påstod, at det var vold. Anklager ønskede dem varetægtsfængslet for drab, men dommeren valgte kun at fængsle dem på mistanke om vold med døden til følge. Han mente det ikke bevist, at drengene havde til hensigt at slå ihjel. Det giver strafrabat. Og da de er mindreårige, skal de ikke sidde varetægtsfængslet i Arresthus, men fængsles i surrogat på en institution.

 

Strafudmålingen
Hvis man står til straf på mere end 4 års fængsel, men nægter sig skyldig, så skal en retssag i princippet behandles som en nævningesag. Men da tiltalte har lov at fravælge dette, skal en senere Domsmandsret i Hillerød træffe afgørelse i december. ”Men de slipper sikkert alt for billigt”! udtaler ofrets datter.

https://ekstrabladet.dk/krimi/tiltale-offer-fik-knust-knogler-i-ansigt/9318435

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…