Denne falske bankmand har lokket betalingskort ud af utallige ældre mennesker og tømt deres konti – hjælp politiet med at få ham bag tremmer

I august og september har en gerningsmand begået adskillige bedrageriforhold i Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing.

 

Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmanden, beder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu offentligheden om hjælp til at finde ham og dermed få sat en stopper for det grove bedrageri.

 

Gerningsmandens fremgangsmåde er at kontakte ældre borgere telefonisk og udgiver sig for at være fra banken.

 

Nogen er ved at trække penge fra din konto

Gerningsmanden advarer borgerne om at nogen er i færd med at trække penge fra deres konto, og at en person fra banken derfor vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så banken kan standse overførslen.

 

Efterfølgende er en gerningsmand mødt op på borgerens adresse, hvor han har franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden trækker herefter store beløb fra betalingskortene.

 

Ofrene er ofte sårbare borgere

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi understreger vicepolitiinspektør Lars Steffen, at politiet tager den slags sager meget alvorligt.

 

”Vi ser med stor alvor på disse sager, bl.a. fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen, og fortsætter med en klar besked:

 

”Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerne om at oplyse deres kode til betalingskortet.”

 

Lars Steffensen understreger i den forbindelse, at hvis man bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, er det vigtigt ikke  at give oplysningerne, men i stedet straks kontakte politiet.

 

Gerningsmanden beskrives som:

 

Mand, 25-35 år, ca. 180 – 185 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…