De åbne grænser gjorde det muligt for syriske Ali at flygte til Italien – men her ventede politiet på ham

Wikipedia

En 37-årig mand afgik tirsdag ved døden, det skriver politiet i dag. Han blev stukket med en kniv flere gange i brystet. Det skete på åben gade i Hobro fredag aften.

 

Derefter efterlyste Nordjyllands Politi den 40-årige Ali Muhammad Ali af syrisk afstamning.

 

Takket være de åbne grænser nåede han helt til Italien, hvor han blev anholdt af italiensk politi.

 

Det oplyser den ansvarlige for politiets efterforskning af sagen, politikommissær Carsten Straszek i en pressemeddelelse.

Anholdelsen skete i Milano i det nordlige Italien. Nordjyllands Politi har ikke mulighed for at gå i detaljer med det konkrete forløb af selve anholdelsen foretaget af italiensk politi, men politiet har modtaget oplysninger om, at anholdelsen foregik i lufthavnen i Milano d. 6. juni 2022.

 

International arrestordre udsendt

Søndag d. 5. juni 2022 fik Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi den 40-årig mistænkte mand varetægtsfængslet in absentia som følge af sigtelsen for forsøg på manddrab. Det medførte også en international arrestordre mod manden.

”Og det var dette, der mandag d. 6. juni medførte, at italiensk politi kunne skride til anholdelse. Det er jeg naturligvis tilfreds med er sket så hurtigt,” lyder det fra politikommissær Carsten Straszek, der tilføjer, at næste skridt er, at den anholdte hurtigst muligt skal udleveres til Danmark til videre retsforfølgning.
”Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt tidshorisonten på. Vi har respekt for den proces, der nu skal køre hos vores kolleger i Italien – og så er vi klar til at hente den anholdte mand til Danmark, når italienernes politiarbejde i forbindelse med anholdelsen er afsluttet.”

Efterforskning i fuld gang

Imens fortsætter Nordjyllands Politi intense efterforskning af sagen, understeger politikomissæren, der siger:

”Vi efterforsker på fuldt blus. Vi har stadig et stort arbejde foran os. Det består blandt andet i at kortlægge hele forløbet før, under og efter knivstikkeriet. Vi foretager afhøringer, forhøringer, forskellige undersøgelser og en række andre efterforskningsskridt. Alt sammen med det formål at stykke et præcist billede sammen af, hvad der er foregået.”

 

Tak til offentligheden

Det 37-årige offer er fortsat i yderst kritisk tilstand, og sagen efterforskes af Nordjyllands Politi som forsøg på manddrab. De pårørende til den 37-årige mand er underrettet.

”Vi kan ikke udtale os yderligere om sagen af hensynet til det videre efterforskningsforløb, men jeg vil gerne sige tak til alle de borgere, der har henvendt med oplysninger i denne meget alvorlige sag,” siger Carsten Straszek, og han pointerer, at hvis man ligger inde med informationer af betydning for sagen, så er man fortsat velkommen til at ringe til politiet på telefon 114.

 

 

Ali Mohammad Ali har fast bopæl i Hobro, og Nordjyllands Politi beder alle med kendskab til ham om at kontakte politiet.

 

Men forsøg ikke selv at kontakte ham, advarer politiet

Hvis man ser Ali Mohammad Ali skal man ikke selv forsøge at tage kontakt til ham, men straks ringe til politiet på 114 eller 112, advarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov i en pressemeddelelse.

 

”Vores efterforskningsapparat er i fuld gang og vi søger aktuelt flere steder efter den formodede gerningsmand,” fortæller Anders Uhrskov og fortsætter:

 

”Samtidig er vi i gang med at kortlægge forløbet før, under og efter knivstikkeriet, hvilket sker ved en række afhøringer, tekniske undersøgelser med videre. Vi sætter stor pris på alle oplysninger fra offentligheden i denne sag.”

 

Ofrets tilstand er stadig yderst kritisk

Da Nordjyllands Politi i fredags ved 22-tiden modtog en anmeldelse om knivstikkeri på en adresse på Randersvej i Hobro, blev der sendt adskillige patruljer frem til stedet.

 

Ved ankomsten blev der ydet førstehjælp til et offer, en mand på 37 år. Han blev, omkring 20 minutter senere fløjet med helikopter til behandling på hospitalet, hvor hans tilstand stadig er yderst kritisk.

 

Politiets foreløbige arbejde viser af offeret og den formodede gerningsmand har en relation, men af hensynet til politiets videre undersøgelser i sagen kan Nordjyllands Politi ikke udtale sig om yderligere detaljer.

 

Lørdag opfordrede politiet uden held Ali Muhammad til frivilligt at møde op på en politistation.

 

”Og det gør vi stadig,” lyder det fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, Nordjyllands Politi.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…