De er her skam stadig: Nu er fire Levakovic’er idømt langvarige fængselsstraffe – men kun to af dem blev udvist

Medlemmer af Levakovic-familien, Arkivfoto privat

Ukrudt forgår som bekendt ikke så let, og det samme gælder for medlemmerne af den berygtede og kriminelle sigøjnerklan, Levakovic.

 

På trods af tre tidligere udvisninger, er der stadig adskillige af dem tilbage i landet.

 

Og de bedriver forsat deres speciale: Indbrudstyverier samt overfald og udplyndring af ældre og svagelige mennesker.

 

Tretten års fængsel plus en enkelt udvisning

Nu har Østre Landsret med langvarige fængselsdomme sat et foreløbigt punktum for en del hærgen.

 

Den ene af de udviste er Jimmi Levakovic, 34 år, som ud over udvisningen af seks års varighed blev idømt fem år og seks måneders fængsel.

 

Tidligere blev Dollar Levakovic i samme sagskompleks i september sidste år idømt tre år og seks måneders fængsel og udvisning ved Retten i Glostrup.

 

Blev reddet af deres danske statsborgerskab

Til gengæld slap de to andre dømte i landsretten for udvisning, da de har fået dansk statsborgerskab. Det drejer sig om:

 

Silvia Winther, 44 år, der blev idømt fem års fængsel. Hun er faster til de to andre dømte. Der er her tale om en stadfæstelse af dommen ved Retten i Glostrup

 

Ligeledes undgik Santino Levakovic, 28 år, også udvisning på grund af sit danske statsborgerskab og slap med to år og ni måneders fængsel. Også her er der tale om en stadfæstelse af byrettens dom.

 

Han er i øvrigt søn af sigøjnerboss Gimi Levakovic

 

Det var statsadvokaten, der havde anket dommene til skærpelse, medens Jimmi Levakovic’s advokat, Michael Juul Eriksen, havde anket, men til frifindelse for sin klient.

 

Det blev så i stedet til et halvt år ekstra bag tremmer plus stadfæstelse af byrettens udvisningsdom.

 

Trængte ind hos 91-årig kvinde og røvede 80.000 kroner

Udover indbrudstyverier blev de alle blandt andet dømt for corona-relateret kriminalitet.

 

Således i et tilfælde, hvor de iført mundbind og handsker mødte op hos en 91-årig kvinde og forklarede, at de kom fra kommunen og skulle spritte lejligheden.

 

De masede sig uden videre ind i lejligheden og tvang den konfuse kvinde til at udlevere 80.000 kroner.

 

Samme dag sendte Silvia Winter et foto af sin tre-årige søn begravet i et hav af pengesedler til sin ældste søn.

 

Under retssagen ved Retten i Glostrup i september sidste år hævdede hun, at det var penge, hun havde lånt til et boligkøb, samt at hun fandt det lidt blæret at sende et sådant foto.

 

Indbrudstyverier og corona-kriminalitet

Af landsrettens domsudskrift fremgår det blandt andet, at:

 

”De tre tiltalte, der er i familie, begik i perioden april – maj 2020 flere tilfælde af indbrudstyveri og forsøg herpå, hvor de under påskud af at komme fra enten hospital, hjemmepleje eller kommunen og skulle spritte af på grund af risikoen for covid-19, uberettiget skaffede sig adgang til ældre menneskers private hjem for at stjæle kontanter og smykker.”

 

Videre hedder det i domsudskriften:

 

”De tiltalte kunne knyttes til de forskellige indbrudstyverier på baggrund af de forurettedes forklaringer, den anvendte fremgangsmåde samt tekniske oplysninger om to biler og registreringer af de tiltaltes telefoner.”

 

Nu er i alt fem Levakovic’er udvist – men bossen er her stadig

Med de to seneste udvisninger er medlemmer af Levakovic-klanen nu på fem udviste til Koratien, hvor familien oprindeligt stammer fra.

 

Det drejer sig Jura Levakovic, Django Levakovic, Stefano Levakovic samt de to seneste, Dollar og Jimmi Levakovic.

 

Tidligere har myndighederne også forsøgt at få sigøjnerbossen Gimi Levakovic udvist.

 

Men Højesteret sagde nej

Sagen havnede i Højesteret, som den 12. maj 2016 afgjorde, at det ville være i strid med Menneskerettighedskonventionens regler om retten til familieliv at udvise ham.

 

Det blev blandt andet begrundet med, at han har forældremyndigheden over to mindreårige børn og det meste af sin familie i Danmark, samt at han aldrig har sat sine ben i Kroatien, men har tilbragt 44 af sine dengang 46 år i Danmark.

 

At de to børn, han skulle forestille at have forældremyndigheden over, var anbragt på institutioner, så Højesteret åbenbart gennem fingre med

 

Gimi Levakovic har aldrig haft et arbejde, men har til gengæld 28 domme for tyveri, bedrageri, vold og trusler samt ti års fængsel i bagagen

 

På sin facebookprofil, ”Gimi the Boss Levakocic”, som har 16.000 følgere, introducerer han profilen som:

 

”Officiel site for Boss of Scandinavia and Denmark Gimi Levakovic.”

 

I 2011 havde familien kostet det danske samfund mindst 73, 9 millioner kroner

Familien kom til Danmark fra Kroatien i 1972, og siden da har samtlige familiens medlemmer tilsyneladende været på offentlig forsørgelse sideløbende med en omfattende kriminalitet, der åbenbart blandt andet har givet familiens kontanthjælpsmodtagere råd til at køre rundt i dyre luksusbiler og på facebook prale med dyre guldsmykker og bundter af euro-sedler.

 

Ingen af familiens medlemmer har tilsyneladende nogensinde haft et arbejde, men har til gengæld været dygtige til at hive millionbeløb ud af de sociale kasser.

 

Ifølge beregninger, som Ekstra Bladet fik foretaget i 2011, havde familien på det tidspunkt siden sin ankomst til Danmark kostet de danske skatteborgere mindst 73,9 millioner kroner i sociale ydelser samt fængsels- og institutionsophold.

 

I dag må dette beløb være steget dramatisk. Siden 2011 har politi, domstole og fængsler brugt mange ressourcer på flere medlemmer af Levakovic-familien. Og de har så vidt vides fortsat ikke arbejde.

 

“Jeg sprætter dig op”

Ifølge en intern revisionsrapport fra Københavns Kommune  har fire familiemedlemmer hver måned i fire år modtaget mellem 20.000 og 24.000 kroner kontant. Det skrev Den Korte Avis om i 2015.

 

De høje ydelser fremskaffes tilsyneladende ofte ved hjælp af voldelige trusler mod socialrådgivere.

 

Af en intern undersøgelse, som Københavns Kommune har udarbejdet om trusler mod kommunens medarbejdere, fremgår det blandt andet, at familiens overhoved, Gimi Levakovic, har truet med “at sprætte en medarbejder op”. (Læs mere her)

 

Det var Anker Jørgensen, som lukkede dem ind i Danmark

Da det kroatiske sigøjnerpar Dusi og Rubinka Levakovic og deres seks børn i 1970 landede i Danmark som en del af en større sigøjnertrup, slog de sig ulovligt ned ved den gamle losseplads på Amager Fælled.

 

Der opstod hurtigt sympati for sigøjnerne og hjælpsomme danskere tog deres sag op på grund af blandt andet de sanitære forhold, sigøjerne levede under, og som blev flittigt omtalt i medierne.

 

Så da det daværende Fremmedpoliti under stor mediebevågenhed i 1972 indstillede til Justitsministeriet, at sigøjerne skulle smides ud af landet, rejste der sig et ramaskrig.

 

Behjertede danskere kom hurtigt til undsætning og formulerede på sigøjnernes vegne blandt andet en opholds- og arbejdstilladelse med teksten:

 

”Vi vil med glæde betale vores skatter, vi er arbejdsomme folk. Vi giver vort ord på at overholde de danske love – som ingen i vort lille samfund i den forløbne tid har overtrådt.”

 

Ansøgningen blev dog hurtigt afvist, da der på det tidspunkt var indført et indrejsestop for fremmedarbejdere, så i stedet blev der søgt om politisk asyl.

 

Sagen sluttede den 10. november 1972, hvor Anker Jørgensen (S) og hans socialdemokratiske regering bøjede sig for mediepresset og gav de omkring 60 sigøjnere arbejds- og opholdstilladelse i Danmark.

 

Det med arbejde blev der nu ikke meget af for familien Levakovic, som til gengæld siden da har kostet det danske samfund noget i retning af et trecifret millionbeløb.

 

I linket nederst til Den Korte Avis kan du læse meget mere om Levakovic’ernes ankomst til Danmark og blandt andet se den film, der blev optaget om sigøjnerne på Amager Fælled, og som blødgjorte Anker Jørgensen.

Kilder til denne artikel:

https://www.domstol.dk/oestrelandsret/aktuelt/2022/11/dom-i-sag-om-tricktyveri-mv-med-baggrund-i-eller-sammenhaeng-med-covid-19-epidemien/

https://www.bt.dk/krimi/nye-domme-til-berygtet-familie-plyndrede-pensionister

https://ekstrabladet.dk/krimi/derfor-ankes-dommen/8899770?ilc=c

https://www.facebook.com/gimitheboos/

https://denkorteavis.dk/2017/levacovic-267105/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…