Dansk folkeskole sætter islam på lejrskolens menu

Colourbox

En skoleklasse på Mølleskolen, der ligger i Skanderborg Kommune, er i gang med at planlægge et lejrskoleophold, og der snakkes om aktiviteter, seværdigheder, der skal besøges og ikke mindst, hvad der skal spises.

En af dagene står der boller i karry på menuen, men bollerne skal laves af oksekød af hensyn til et par muslimske børn.

En mor bryder sig ikke om, hvad hun ser og henvender sig til skolen og spørger, hvor rimeligheden er henne. Hun bliver viftet af. Skoleleder Kristian Toft meddeler, at der ikke kan være tale om, at hendes barn tilgodeses på nogen måde. Læreren har metodefrihed, og børnene har været med til at planlægge menuen, og børnene synes, at det er helt rimeligt, at et par muslimske elever skal diktere, hvad flertallet skal spise.

Som tidligere formand i Landsforeningen Non Halal fandt jeg det naturligt at høre, hvad der foregår. Men også jeg blev viftet af med, at børnene selv har været med til at planlægge menuen, at man er rummelig og mangfoldig og i øvrigt også har taget højde for de elever, der er intolerante overfor laktose.

Åndsfrihed, ligeværd og demokrati

Videre meddeler Kristian Toft, at skoleledelsen er stolte af, at deres elever og lærere i den grad udlever folkeskolens formålsparagraf stk. 3 på fornemste vis.:  Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

Det lyder jo fint alt sammen, men han uddyber ikke, hvordan et hensyn til et mindretal på bekostning af flertallet forbereder eleverne til rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre.

Jeg kunne også godt tænke mig at få uddybet, hvor åndsfriheden, ligeværdet og demokratiet er henne, når eleverne af skolen påvirkes til at mene, at det er rimeligt, at nogle få elevers spisevaner prioriteres over flertallets.

Der er meget, jeg godt kunne tænke mig at spørge skoleleder Kristian Toft om, men han har meddelt mig, at han ikke ønsker yderligere kontakt med mig. Og han vil heller ikke have, at jeg laver en CC til medlemmerne af Skanderborg Byråd på mine mails. For, som meddeler mig, så tænker han, at de har travlt med at udøve lokalpolitik i Skanderborg kommune – og ignorerer ganske, at sagen fra Mølleskolen i høj grad er lokalpolitik.

Brian Mørch

Byrådsmedlem

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…