Indlæg fra læserne 27. september: Danmarks slagsidepresse har travlt med at mistænkeliggøre valget i Italien # Hvordan kunne gas- og el-katastrofen dog ske?

Danmarks slagsidepresse har travlt med at mistænkeliggøre valget i Italien. Det tyder nemlig på, at  man dernede gerne fremover vil have bedre styr på tingene end hidtil. Det vil bl. a. sige, at man ønsker en politisk højredrejning, der vil bevare landet som en fri og kristen nation.

Flygtningestrømmen
EU har ladet Italien stå alene med sine mange bådflygtninge og immigranter. Og det har naturligvis betydet, at befolkningen selv har måttet klare sig igennem de samfundsproblemer, som invasionen af mennesker fra fremmede kulturer har betydet for landets stabilitet. Men nu har en ny politisk stjerne vist sig. En ung, begavet kvinde, Giorgia Meloni, har meldt sig på banen, og ønsker styr på tingene, konsekvenser og landets kristne selvstændighed tilbage. Men det behager slet ikke venstreorienterede journalister, der kaster sig over hende, som glubske ulve, og beskylder hende for kedelige holdninger. Dansk presses dom
Hun vil dreje hele Sydeuropa brat til højre, truer pressen. Som ung flirtede hun med fascismen, hun ønsker at ændre EU indefra ligesom Orban, og det er forfærdeligt, hvis hun vinder valget. Og for at understrege dette, bringes et billede af hende, hvor hun tager en selfie, der iflg. medierne skulle vise, at hun er en selvoptaget fascist af værste skuffe. Hvad hun har formastet sig til er, ved sine valgmøder at udtale: ”Jeg er Giorgia, jeg er en kvinde, jeg er en mor, jeg er italiener, jeg er kristen, og ingen skal tage det fra mig!” Men det videregiver pressen med ord om, at sådan råbte hun med sin helt karakteristiske, aggressive og gutturale stemmeføring. Et uartigt ord, der normalt bruges om folk med falsk strubelyd. Fremtidens vej
For tre år siden hed Italiens hotteste politiske mavn Matteo Salvini. Han ledede Femstjernebevægelsen, en magtfuld venstregræsrodsbevægelse. Men nu har Giorgia Meloni vundet genhør i vide kredse. Bl. a. i arbejderklassen, hvor hun selv er vokset op under trange kår. Men selv det, skoses hun for at misbruge til neofacisme og italiensk populisme. Det siger Alberte Bové Rud, forsker i DIIS. Hertil kommer, at  unge journalister, der ikke selv har oplevet hverken Hitler eller Mussolini, gør en dyd ud af at påpege at og både Meloni og de konservative i Fratelli d’Italia (Italiens Brødre), forsvarer traditionelle, patriotiske idealer. At hendes partinavn er et lån fra første strofe i Italiens nationalsang, gør det ikke bedre, og selv parolen ”Italien først”, støder den politiske korrekthed, da den vil medføre hårdere indvandrerpolitik, økonomisk protektionisme og modvilje mod stramme EU-regler og indblanding udefra.
Fordomme
Pressen hævder, at Giorgia Meloni prøver at frigøre sig fra fortidens skygger, men at det hører med til hendes dannelseshistorie, at hun som ungdomspolitiker var involveret i en neofascistisk bevægelse. Eksperten fra DIIS udtaler dog, at hun ikke vil betragte hende som fascist i den forstand, at hun i dag vil forsvare racismen og volden fra Italiens fortid. Men hun har stadig rod i en fascination af Benito Mussolini og en forestilling om en svunden storhedstid, siges det. Så vejen mod magten i Rom er ikke noget, EU tager let på. De har brug for, at de største medlemslande er stabile medspillere, hedder det.   
Selv understreger Giorgia Meloni, at hun tager afstand fra neofascistiske miljøer, og at hendes parti ikke er imod EU, men ønsker et EU, der gør færre ting, men gør dem bedre, med mindre bureaukrati. Og hun tilføjer, at hendes parti vil forsvare Italiens nationale interesser bedre end EU’s institutioner gør. Sådanne udtalelser gør, at mange kritikere er nervøse for hendes planlagte højreregering, der vil bestå af Silvio Berlusconis parti, Forza Italia, nationalisterne i Lega og deres leder Matteo Salvini.

https://altinget.peytzmail.com/c/wnj/kmvwee/hrwlrx/article-title/3284484835?t=https%3A%2F%2Fwww.altinget.dk%2Fartikel%2Fitalien-foerst-ny-politisk-stjerne-vil-dreje-sydeuropas-vigtigste-land-brat-til-hoejre

 

Hvordan kunne gas- og el-katastrofen dog ske?
Af Morten Dreyer DF
Det er ret enkelt. Efter sidste folketingsvalg blev der en Rød Blok.
Noget af det første de brugte flertallet til, var at lukke for dansk gas og olie fra Nordsøen. Nu skulle Danmark klare sig med vindmøller og solceller, suppleret med russisk naturgas, indtil vi om ca 30 år vil have vind- og solenergi nok.
At opleve unge pige politikere fra Enhedslisten og radikale hoppe rundt i ekstase over lukningen, mindede mest om teenagepiger, som fik en koncertbillet til et Harry Styles show på første række. Og Klimaminister Dan Jørgensen stod med julelys i øjnene, da hans ønskedrøm om stop for gas blev vedtaget.
Det turde være sund fornuft, aldrig at lukke for gode faste og billige løsninger, før man har alternativerne på plads, vel gennemprøvede.
Men nej. Socialdemokratiet med deres støtter brændte alle deres broer bag sig. Ingen vej tilbage. Andet end despoten Putins naturgas.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…