Bombetrusler og grov vold samt medvirken til voldtægt var ikke nok til udvisning – Danmark hænger fast i en sump af internationale regler

Modelfoto/collage

Det danske retsvæsen er efterhånden låst fast i udenlandske håndjern i form af konventioner og EU.

 

Således slipper 18-årig ung mand fra Mellemøsten på trods af bombetrusler mod skole og trusler om vold på teenagepiger samt drabstrusler mod vidne for udvisning.

 

Det sker med henvisning til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention om tilhørsforhold.

 

I en anden sag slipper en 19-årig franskmand, der blandt andet er dømt for røverier, vold og medvirken til voldtægt for udvisning som følge af EU-regler.

 

”Hvis jeg bliver udvist, slår jeg dig ihjel”

Sagen med den 18-årige med mellemøstlig baggrund er netop blevet afgjort ved Retten i Svendborg, hvor den dømte bor, skriver Fyns Amtsavis.

 

Her blev han kendt skyldig i via Messenger til en dreng på skolen at have fremsat bombetrusler mod Vejlefjordskolen, der er en kristen friskole, der ligger ved Vejle Fjord.

 

”Vi er nogle mennesker, som går rundt og bomber skoler i verden og nu er det Danmark,” skrev han og meddelte, at alle på skolen, der også fungerer som kostskole, ville være døde ”i morgen aften.”

 

”Hvis jeg bliver udvist, slår jeg dig ihjel, og hvis jeg ikke når det, finder jeg personer, der kan gøre det for mig,” lød beskeden herefter til en jævnaldrende mand, der skulle vidne mod ham i en voldssag.

 

”Jeg fucking dræber dig!”

To piger på henholdsvis fjorten og femten år, fik den besked, at de skulle hilse en veninde, som skulle vidne mod ham i retten, og sige, at han knepper hende, knepper hendes mor, knepper hendes stedfar, og at hendes kærest er en lille luder.

 

Da han senere løb ind i den pågældende veninde, fik hun den besked, at ”Jeg fucking dræber dig,” skriver Fyns Amtsavis.

 

Den 18-årige blev idømt fem måneders fængsel.

 

Anklagemyndigheden havde krævet udvisning, men det afviste retten med dommerstemmerne 2-1 med henvisning til, at hans tilknytning til Danmark ifølge internationale regler var for stor til, at han kunne udvises.

 

Så i Svendborg må de fortsat døjes med ham. Fem måneders fængsle er jo ingenting.

 

Fik næsten fem års fængsel, men EU-beskyttet mod udvisning

Ved Retten i Svendborg var det Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, der beskyttede den mellemøstlige mand mod udvisning.

 

Den anden sag om forsøg på udvisning blev afgjort i Østre Landsret den 28. oktober sidste år.

 

Der var tale om en sag mod  to mænd, henholdsvis en 21-årig fra Letland og en 19-årig fra Frankrig, hvor anklagemyndigheden havde anket Københavns Byrets afgørelse om ikke at udvise de to mænd som krævet af anklagemyndigheden.

 

De var begge blevet funder skyldige i blandt andet flere hundrede forhold af databedragerier, som røveri, vold, grov vold, voldtægt og medvirken til voldtægt samt en række andre alvorlige forhold.

 

Letten blev udvist, men franskmanden slap

I Landsretten blev den 21-årige lette idømt fængsel i fem år og fem måneder, medens den 19-årige franskmand slap med fire år og elleve måneders fængsel.

 

Hvad angår den 21-årige lette skærpede landsretten byrettens dom og idømte ham udvisning for bestandig.

 

Selvom de begge er EU-borgere, var den 19-årige franskmand i modsætning til letten omfattet af særlige EU-regler.

 

Da han er født og opvokset i Danmark, er han beskyttet mod udvisning som følge af, at han havde haft ophold i Danmark i de forudgående ti år, anfører Landsretten.

 

”Udvisning kan derfor kun ske, såfremt der er tale om et ekstraordinært tilfælde, som gør udvisning bydende nødvendig af hensyn til den offentlige sikkerhed. Det er bl.a. en betingelse, at handlingerne er begået på en særlig grov måde. Landsretten har fundet, at dette ikke er tilfældet,” skriver Østre Landsret i sin afgørelse.

 

Så ham hænger de forsat på i København og omegn, selvom der trods alt vil gå nogen tid, inden han igen er på fri fod

 

Til gengæld hænger dansk retsvæsen i hele landet på et internationalt system, der gradvist har undermineret en selvstændig dansk retspleje takket være politikere, der ikke kan blive internationale nok.

 

Læs mere her:

https://faa.dk/artikel/h%C3%A6vdede-at-v%C3%A6re-fra-islamisk-stat-18-%C3%A5rig-mand-fra-svendborg-d%C3%B8mt-for-bombetrusler-og-trusler-mod-mindre%C3%A5rige-piger-slipper-for-udvisning?fbclid=IwAR2rPDtzaDXPorC0irVMMYLHlUnsicisxo2d7Znu_QA0G8nNPcB_S4cmDgE&fs=e

 

https://domstol.dk/oestrelandsret/aktuelt/2021/10/skaerpet-straf-til-21-aarig-og-19-aarig/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…