Bør vi optimere fiber netværket sammen med vores strøm netværk?

Hvis du bor i et område, hvor der er dårlige forbindelser, og du har brug for et hurtigt internet, kan det være en god idé at investere i fibernet. Dog skal du være opmærksom på, at det kan være dyrere end almindelige bredbåndsforbindelser. Derudover skal du også have en router, der understøtter fiberforbindelsen.

 

Du kan læse mere om fibernet og andre former for internet på tjekbredbaand.dk/bredbaand, hvor du også kan sammenligne priser på forskellige løsninger for dit internet.

Vores strøm netværk skal forbedres

Det er vigtigt at have et godt strøm netværk, da dette vil sikre, at man har en stabil forbindelse til internettet og dermed også en hurtigere forbindelse. Derudover vil et godt strøm netværk også sikre, at man ikke oplever strømnedbrud, hvilket kan være meget frustrerende for brugerne.

 

Derfor er det vigtigt, at man sørger for at have et godt strøm netværk i sit hjem, og her kan det være en god idé at investere i et kabelnet eller fibernet. Kabelnet eller fibernet er ofte mere stabile end trådløse netværk, og derfor kan det være en god idé at investere i disse typer af netværk.

Problemer med at grave kabler ned

Det er dyrt at grave kabler ned, især i byen hvor man skal spærre af og fjerne fortov osv. Derudover er der også stor mangel på arbejdskraft til at få det gjort. Det er heller ikke alle steder, hvor dette er muligt. I nogle tilfælde kan jorden være for hård, og man kan ikke få kablerne ned uden at grave.

 

En anden ulempe ved at lægge kablerne i jorden er, at de bliver utrolig varme om sommeren. Det kan have negative effekter på signalet.

Det er det samme problem med fibernet

Det er de samme problemer, når det kommer til fibernet. Da det ofte er elselskaber, der graver fiberkabler ned, kunne det være en gode ide at løse disse opgaver, samtidig med at et stabilt strøm netværk bliver implementeret.

Politikerne bør lave en plan

Politikerne bør lave en plan for, hvordan de vil tackle den aktuelle situation, så både fiber netværk og strøm netværk bliver optimeret på samme tid. Hvis politikerne ikke allerede har en plan, så bør de hurtigst muligt lave en.

 

Politikerne har nemlig udskudt udvidelsen af el netværket i Danmark, hvorfor de bør lægge en ambitiøs plan, som sikrer, at disse problemstillinger bliver løst. Det er vigtigt ikke kun at tænke langsigtet, men også at sikre sig, at der bliver taget hånd om begge problemer på samme tid.

Se hvilket internet du kan få

Der er mange forskellige typer af internetforbindelser, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken type der passer bedst til ens behov. Der er dog nogle ting, som man skal have in mente, når man skal vælge den rigtige type af internet:

  1. Overvej dit eget forbrug. Hvor meget bruger du internettet? Er det primært til at tjekke mails og lave lidt research, eller streamer du film og spiller online spil?
  2. Overvej dit  budget. Hvor meget er du villig til at betale for din forbindelse?
  3. Overvej hastigheden på forbindelsen. Hvor hurtigt vil du have adgang til internettet?

 

Fibernet har den hurtigste hastighed af de forskellige internettyper, men det er også den dyreste type forbindelse, og hvem vil ikke gerne have hurtigt og godt internet?

 

Forhåbentlig er du blevet klogere på fibernet og de tilhørende fordele herved.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…