‘Bliv væk fra Danmark’ – i forhold til tidligere år er det danske samfunds popularitet som mål for asylansøgere styrtdykket

Asylansøgere ankommer til Hovedbanegården i København (Arkivfoto: Steen Raaschou)

Danmarks popularitet som mål for asylansøgere er styrtdykket.

 

Det kan skyldes at asylansøgere nu advarer hinanden mod at tage til Danmark, men det kan lige så vel skyldes en helt anden årsag.

 

Eller en kombination.

 

Gennem de seneste år er danskerne i perioder blevet udråbt som racister i internationale medier.

 

Danskerne og deres racistiske vittigheder

Seneste skud på stammen er fra den 25. januar i år, hvor man i mediet Europe in The World blandt andet kunne læse, at:

 

”Multietniske danskere bliver udspurgt om, hvor de “virkelig” er fra, antages at være fremmede og tales til på engelsk, og udsættes for seksuel opmærksomhed, stereotype antagelser vedrørende deres brune kroppe, racistiske vittigheder og verbale racistiske overgreb.”

 

Om det er postulater som ovenstående plus andre i samme stil, der har haft sin virkning, skal være usagt.

 

Men under alle omstændigheder er det et faktum, at Danmarks popularitet som asylmål er faldet dramatisk i en sådan grad, at man nævnt skulle tro, at asylansøgere advarer hinanden mod tage til Danmark.

 

Er røget fra en femteplads til en 20. plads som populært asylmål

På den seneste liste over, hvilke EU-lande, der modtager flest asylansøgninger per indbygger, er Danmark nu rutsjet næsten i bund.

 

Medens tilhængere af asylansøgere såsom Bedsteforældre for Asyl og Venligboerne for slet ikke at tale om Enhedslisten med flere i 2014 kunne glæde sig over Danmarks popularitet i asylkredse, må glæden i dag være til at føle på.

 

Således er Danmark ifølge den seneste opgørelse røget fra en femteplads i 2014 helt ned til en 20. plads i første halvår 2021.

 

Tallene fremgår af beregninger, som Udlændinge- og Integrationsministeriet har foretaget på baggrund af tal fra Eurostat.

 

Har sparet danskerne for milliardstore udgifter

I forhold til den forrige opgørelse, der omhandlede 2019, lå Danmark på en 17. plads, så det er gået hurtigt med at komme endnu længere ned på listen.

 

Danmark lave placering med relativt få asylansøgere i forhold til befolkningens størrelse har til gengæld sparet danskerne for milliardudgifter til asylansøgere.

 

Alene i 2014, hvor Danmark modtog 14.800 asylansøgere, løb udgifterne til driften af landets asylcentre op i 1,6 milliarder kroner målt i 2015 priser.

 

Havde Danmark gennem de sidste otte år fastholdt sin position fra 2014, ville det have medført udgifter på tocifrede milliardbeløb alene til asylbehandlingen.

 

Til gengæld viser Sverige sig at være et populært land

Den pågældende liste omfatter i alt 28 lande i perioden 2008 – 2. halvår 2021.

 

Generelt ligger lande som Malta og Cypern øverst på listen. Således har Cypern siden 2018 og til og med første halvår 2021 ligget på førstepladsen.

 

Det har dog sine naturlige grunde.

 

Dels et lavt befolkningstal med lidt over en halv million indbyggere på Malta og 1,2 millioner på Cypern og dels det faktum, at bådflygtninge gennem de seneste år er begyndt at lande på de to Middelhavsøer.

 

Til gengæld er de høje svenske placeringer på listen reelle nok.

 

Således lå Sverige på første pladsen i 2013 og 2014 og på andenpladsen i 2010 og 2012.

 

Til gengæld var Sverige i første halvår 2021 røget helt ned på en 11. plads, hvilket uden tvivl har givet anledning til bekymring og rynkede bryn på den anden side af Øresund.

 

De tidligere østeuropæiske lande ligger i bunden

Gennem alle årene har de tidligere østeuropæiske lande som forventet ligget i bunden med Ungarn som eneste undtagelse.

 

Således lå Ungarn på en førsteplads i 2015, men nu helt nede på en 28. plads og dermed nummer sjok i første halvår 2021.

 

Og det er mange ungarere sikkert helt tilfredse med.

 

Popularitet er som bekendt et vidt begreb. For nogle er popularitet en velsignelse, medens det for andre kan være forbandelse.

 

Sådan kan vandene dele sig – og især på asylområdet

 

Kilder til denne artikel:

https://eitw.nd.edu/articles/why-race-matters-in-denmark-and-the-consequence-of-ignoring-it/

 

https://www.uim.dk/nyhedsarkiv/2021/december/danmark-falder-laengere-ned-paa-listen-over-eu-lande-med-flest-asylansoegere-per-indbygger/

 

https://us.dk/publikationer/2016/maj/tal-og-fakta-paa-udlaendingeomraadet-2015/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…