Forsvarsforbeholdet blev afskaffet – nu går de EU-begejstrede efter Retsforbeholdet

Ikke så snart havde de EU-begejstrede partier fået deres ’ja’, før der udbrød jubel i den enevældige EU-kommission. Blottet som den er for alt andet end øget magtkoncentration i Bruxelles, foreslog man, at også de andre danske forbehold burde afskaffes. Især Retsforbeholdet, der som bekendt sætter en kæp i hjulet for EU-Domstolens overhøjhed over den danske Højesteret. 

 

”Det er fantastisk nyt, at Danmark nu vinker farvel til forsvarsforbeholdet”, lød det prompte fra EU-parlaments nye maltesiske formand, den konservative Roberta Metsola, ”Og det ville være endnu bedre, hvis også Retsforbeholdet røg!” Altså: Ingen vaklen, og ingen tvivl om, at den selvbevidste og udemokratiske elitære topledelse i EU ønsker mere og mere magt.

 

Stormagtsdrømme

Det var Frankrigs kong Filip, der tillod sig at ”Tale Roma midt imod”. Pave Bonifatius, der ikke kunne glemme, at hans embede havde haft afgørende magt og indflydelse i hele verden, lyste Filip i band, da han lå i krig med England, og havde indført en særskat også på gejstligheden for at dække udgifterne. Paven skrev til Filip: ”Vi vil, du skal vide, at du i både åndelige og timelige ting står under os.” – Filip nægtede at lade paven bestemme i nationale anliggender og skrev retur: ”Deres højnaragtighed skal vide, at vi i timelige ting ikke står under nogen.  Anderledes troende regner vi for narre og tåber.”

 

Ulven kommer

Også danske politikere bakker ideen op om, at også Retsforbeholdet skal afskaffes. Det radikale EU-parlamentsmedlem, Morten Helveg Petersen, og Venstres EU-ordfører, Kim Valentin, finder begge, at dansk Politis muligheder for at søge i Dna-profiler, fingeraftryksdatabaser og køretøjsregistre i andre EU-lande er i risikozonen for at forringes, når EU’s justitsministre holder møde i Luxembourg. Her vil de fremtidige regler for politisamarbejdet blive opdateret, og hvor Danmark menes at kunne blive sat uden for døren. Til trods for, at samarbejdet indtil nu har været uden problemer, da de fleste lande jo er interesseret i at fange forbrydere. Så den ære tilkommer ikke EU. I 2020 har dansk Politi samarbejdet om biometriske data, bilregistre og andet hele 19.000 gange. Så Rigspolitiets vurderer da også kun, at det kan få en negativ betydning for forebyggende efterforskning og opklaring af kriminalitet.

 

Forskrækkeligt

”Vi skyder os selv i foden, det er skrækkeligt at ryge ud af samarbejdet. Retsforbeholdet stiller sig i vejen for dansk deltagelse. Det styrker forbrydernes vilkår og muligheder, nu skal vi på vore grædende knæ tigge om at få ordninger, og det er ingen fed situation”, lyder det truende fra de to politikere. Så jo, de helt store gulvvioliner er fremme. Men dansk politi vil stadig – også efter et andet regelsæt – kunne henvende sig til andre lande og bede dem se efter i registre. Men måske vil de ikke selv kunne søge i disse direkte selv. Men en aftale herom er allerede etableret imellem Norge, Island og Storbritannien.

Men således foregår debatten altså fortsat. Alt for tit på et useriøst, teoretisk og forventeligt grundlag, der ofte viser sig at være uden for skiven og overflødigt. Lige bortset fra, at det altid – i sidste ende – munder ud i, at vi får mere EU – og mindre national selvstændighed og beslutningskompetance.

 

https://www.altinget.dk/artikel/eu-parlamentets-formand-retsforbeholdet-boer-vaere-det-naeste?SNSubscribed=true&ref=newsletter&refid=forside-middag-020622&utm_campaign=Altinget.dk&utm_content=Forside%20middag%20020622&utm_medium=e-mail&utm_source=nyhedsbrev

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/eu-toppen-hylder-dansk-ja/9281130

https://altinget.peytzmail.com/c/vtv/yzudko/hrwlrx/title/2502861789?t=https%3A%2F%2Fwww.altinget.dk%2Fartikel%2Fdanmark-paa-vej-ud-af-eus-samarbejde-om-dna-og-fingeraftryk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…