Asylansøgere skal forsynes med tøj for langt over tusinde kroner – nu vil Udlændingestyrelsen indgå kontrakt med private

Tilfældige asylansøgere på Hovedbanegården i København (Arkivfoto: Steen Raaschou / Snaphanen.dk)

Ikke nok med, at asylansøgere ved ankomsten til Danmark får både kost og logi samt lommepenge.

 

Således er der alene til lommepenge til asylansøgere i år afsat 44,2 millioner kroner på finansloven.

 

Dertil kommer, at asylansøgere også bliver også forsynet med tøj fra inderst til yderst, så snart de lander på et modtagecenter.

 

Har lagt indkøb og levering af tøjpakker i udbud

Nu vil Udlændingestyrelsen overlade den opgave til private, der fra næste år skal stå for indkøb og levering af en tøjpakke til en værdi af maksimum 1.609,65 kroner før moms per asylansøger.

 

Det fremgår af et udbudsmateriale, som Udlændingestyrelsen nu har lagt frem, og hvor det blandt andet forklares, at:

 

”Når en udlænding indgiver en ansøgning om asyl i Danmark, dækker Udlændingestyrelsen som udgangspunkt udlændingens underhold, indtil denne meddeles opholdstilladelse, udrejser eller udsendes,” skriver Udlændingestyrelsen og fortsætter:

 

”Til dækning af udlændingens underhold hører blandt andet udlevering af tøj til kvinder, mænd og børn.”

 

En samlet pakke med tøj fra inderst til yderst

Det er ikke kun asylansøgere i modtagesystemet, der skal have udleveret tøj.

 

Også afviste asylansøgere i udsendelsescentrene skal forsynes, fremgår det af udbudsmaterialet, der af samme grund består af to delopgaver.

 

Den ene delopgave, der vedrører ankomne asylansøgere, består i indkøb, pakning og levering af tøjpakker til både voksne og børn til en værdi af højest som nævnt 1.609,65 per pakke eksklusiv moms i forventet 2023-niveau.

 

Tøjpakkerne udleveres primært, når en asylansøger kommer til landet og søger om asyl i modtagesystemet.

 

”Tøjpakken er derfor en samlet pakke, som indeholder alle tøjdele fra inderst til yderst,” skriver Udlændingestyrelsen i sit udbudsmateriale.

 

Har krav på individuelt tøj hvert halve år

Den anden delopgave består ligeledes i indkøb og levering af tøj i både voksen- og børnestørrelser, men til afviste asylansøgere i form af individuelle løse enkeltdele og ikke en samlet pakke.

 

”Visse asylansøgere med flere har ret til at få udleveret tøj hvert halve år for et på finansloven takstbaseret beløb. Der er tale om asylansøgere, som ikke længere befinder sig i modtagesystemet,” oplyser Udlændingestyrelsen.

 

Der er her tale om afviste asylansøgere, som opholder sig i landets tre udrejsecentre, og som for manges vedkommende nægter at forlade landet.

 

Det kan indimellem virke lidt forvirrende, men afviste asylansøgere betegnes fortsat som asylansøgere, indtil de er ude af landet.

 

I øjeblikket hænger Danmark ifølge en opgørelse per 31. oktober på 609 afviste asylansøgere, som der er problemer med at få sendt ud af landet.

 

Udgifter i år på langt over en milliard kroner

De samlede udgifter på asylområdet er i årets finanslov budgetteret til at løbe op i over 1,3 milliarder kroner.

 

Beløbet omfatter blandt andet selve driften af Udlændingestyrelsen inklusive behandlingen af asylansøgere med en bevilling på 400,4 millioner.

 

Dertil kommer driften af asylcentrene inklusive underhold af asylansøgere med et samlet beløb på 658,6 millioner kroner plus de nævnte lommepenge til asylansøgere på tilsammen 44,2 millioner kroner.

 

Hjemrejsestyrelsen, der har ansvaret for at få afviste asylansøgere og domsudviste kriminelle sendt ud af landet, opererer med et driftsbudget på 196,3 millioner kroner, medens der til Flygtningenævnet er afsat 37,3 millioner kroner.

 

Til en række forskellige initiativer på asylområdet er der desuden afsat en række småbeløb, der samlet set løber op i små 40 millioner kroner.

 

Således blandt andet fem millioner kroner til afhjælpning af gener for naboerne til Kærshovedgård.

 

Så milliarderne ruller lystigt, og det har gjort år efter år og blive ved med, lige så længe, som Danmark fortsat deponerer sin mulighed for at føre en selvstændig udlændingepolitik i diverse internationale konventioner.

Kilder til denne historie:

https://us.dk/nyheder/2022/november/kontrakt-om-levering-af-toej-til-asylansoegere-mfl-udbydes/

https://hjemst.dk/media/9521/udsendelser-og-udlaendinge-i-udsendelsesposition-oktober-2022.pdf

https://fm.dk/media/25456/fl22a14.pdf

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…