Akustikpaneler: dit bæredygtige valg på vej mod mere velvære i hverdagen

Som mennesker har vi brug for et sted, som kun er vores. Et sted, der giver ro, plads til fordybelse eller en lur. Det sted er som regel vores hjem, men bor man i lejlighed eller i et hus, hvor rummene ikke er særlig lydtætte, kan man føle sig forstyrret – det har man ikke lyst til i sit eget hjem. Det kan også være forstyrrende, hvis dit hjem har meget rumklang. Det kan påvirke den måde I snakker sammen i hjemmet, fordi man ikke vil forstyrre eller kan høre andre. Det kan også være besværligt, at koncentrere sig i et rum med meget rumklang, men med en akustikvæg kan du eliminere det problem.

 

En god idé for dit velvære og en lækker tilføjelse til hjemmet

At vælge at få en akustikvæg i hjemmet skal man ikke tro er en dårlig ting eller noget man skal gå på kompromis med, fordi man frygter det ødelægger stilen i hjemmet. Tværtimod er akustikvægge gået hen og blevet meget moderne og stilet. Så ikke nok med at man er med til at lave et fashionstatement, så forbedre man også hjemmet og den rumklang der er, så det bliver mere behageligt for jer alle sammen. Du forbedrer både velværet i dit hjem og æstetikken.

Hvad er det egentlig du hænger på væggen?

Hvis du har besluttet dig for at lave en akustikvæg i dit hjem, vil det være en god idé at overveje de to lydabsorptionsklasser. Der er klasse D og klasse A. Forskellen på de to er, om der er installeret mineraluld bag akustikpanelerne og hvis der er det, så har du lydabsorptionsklasse A. For at opnå lydabsorptionsklasse D montere du akustikpanelerne direkte på væggen.

 

Selve panelerne, som er dem, du sætter op for at forme din akustikvæg, består af tre dele. Den første del er filt og den er lavet af genbrugsmaterialer – mere præcist genbrugte plastikflasker. Filtens opgave er at absorbere lydbølgerne i huset og dæmpe lyden. Det næste er lameller, som er lavet af MDF-plader og deres opgave er at skabe fusion, således at lydbølgerne bliver brudt og dæmper lyden. Som det sidste kommer overfladen. Overfladen er lavet af træ fra bæredygtigt skovbrug, så du kan lave din akustikvæg med god samvittighed. Måske undere du dig over, hvad bæredygtig skovbrug er. Det er egentlig meget simpelt, det betyder nemlig, at der ikke bliver fældet mere end hvad man har brug for, samt at skoven kan nå at reproducere mere træ end det der fældes.

 

At få en akustikvæg i dit hjem kan give så mange flere ting end bare bedre rumklang. Samtidig får du et smukt, stort og personligt kunstværk op på din væg. Du er også med til at gøre noget godt med mange af de plastikflasker, der kun gør vores alles ammens hjem ondt. Du hjælper både dit hjem, dig selv og vores dejlige planet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…