Abdinur Mohamed var et tilfældigt offer under skyderi mellem to bander i Vollsmose – nu har politiet opgivet at få de mistænkte mordere dømt

Foto: Privat

Abdinur Mohamed Ismail (31) befandt sig ved midnatstid den 24. juni 2020 på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

 

Han var netop kommet hjem fra arbejde til sin bopæl i Egeparken i Vollsmose og steget ud af sin bil, da han blev fanget i en skudveksling mellem to bander.

 

Han blev ramt og døde på stedet.

 

En fredelig mand, der ifølge alle, der kendte ham, blot passede sit arbejde, sig selv og sine ugentlige fredagsbønner i moskéen.

 

I alt fire mænd blev tiltalt for drabet og drabsforsøg, men nu har politiet opgivet at få dem dømt, skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

 

De blev den 3. november frifundet ved Retten i Odense, og her ved ankefristens udløb har anklagemyndigheden besluttet ikke at anke frifindelsen til Østre Landsret.

 

Beviserne var for svage

Under byretssagen blev resultaterne af politiets efterforskning og forklaringerne fra vidnerne præsenteret, men blev ikke godtaget.

 

Retten fandt således ikke, at der på det grundlag og med tilstrækkelig sikkerhed var ført bevis for, at tre af de tiltalte var en del af en gruppe, som skød mod to medlemmer af en anden bande som led i bandekonflikten.

 

På samme måde fandt de juridiske dommere og en nævning det heller ikke bevist, at den fjerde tiltalte havde råbt ”skyd” til gruppen, og han blev derfor frifundet for medvirken til drab og drabsforsøg.

 

Mener, at også landsretten vil frifinde

Ifølge statsadvokaten i Viborg, Jacob Berger Nielsen, er der overvejende sandsynlighed for, at landsretten vil nå frem til det samme resultat,

 

”Byretten fandt det ikke muligt at fastslå med sikkerhed, hvem der var en del af den gruppe, hvorfra det dræbende skud blev affyret,” siger Jacob Berger Nielsen og fortsætter:

 

”Vores vurdering er, at der heller ikke er en overvejende grad af sandsynlighed for, at landsretten vil komme frem til et andet resultat og dermed dømme de tiltalte for drab og drabsforsøg. Derfor anker vi ikke afgørelsen.”

 

Kom dog alligevel i spjældet med lange domme

De fire frifundne mænd på henholdsvis, 27 år, 23, 23 og 20 år har heller ikke anket nævningesagens afgørelse.

 

Til gengæld modtog de dommene for besiddelse af kokain og våben.

 

Her lød strengeste dom på syv års fængsel efterfulgt af en dom på seks år og otte måneders fængsel.

 

Den tredje tiltalte blev idømt seks år og seks måneders fængsel, medens den fjerde slap med to år og tre måneders fængsel.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2022/kyniske-drabsmaend-eller-uskyldsrene-engle-tre-af-de-tiltalte-for-drab-i-indvandrertaette-vollsmose-deltog-i-mindehoejtideligheden-for-den-draebte/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…