1 bil, 4 personer og 11 sigtelser – narko, knive og vild fart i det fredelige Sydsjælland

Politifolk har stor træning i at vurdere personer, der færdes i trafikken. Er der noget påfaldende eller mistænkeligt ved dem?

 

Tirsdag aften kl. 21.15 ringede alarmklokkerne således hos to betjente i en patruljevogn på Alstedvej i den sydsjællandske by Fjenneslev. Det fremgår af politirapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

Foran dem drejede en bil ind i en indkørsel. Betjentene kunne se, at bilens fører og forsædepassageren i al hast skiftede plads.

 

Det er virkelig en klassiker hos folk, der ikke har rent mel i posen. Ved at bytte plads kan man sløre, hvem der har ansvaret for eventuel ulovlig kørsel.

 

Det skulle da også vise sig, at noget ikke var helt, som det skulle være, i bilen på Alstedvej.

 

Da betjentene kom hen til bilen, hvor der sad fire personer, lugtede der kraftigt af hash. Derfor blev bilen ransaget, og den oprindelige fører blev narkotestet.

 

Men det var kun begyndelsen. Inden betjentene var færdige med at gå det hele efter i sømmene, blev der skrevet i alt 11 sigtelser.

 

Hvad kan det ikke blive til i længden?

Føreren, der er bare 17 år og fra Ringsted, blev sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade bilen til en person uden førerret.

 

Desuden blev der oprettet to sigtelser om lov om euforiserende stoffer, én sigtelse om salg af narko, to sigtelser efter knivloven, to efter våbenloven og én efter fyrværkeriloven.

 

Der foreligger ingen oplysninger om de sigtedes etniske eller anden baggrund. Men man kan forstå, at der i hvert fald er tale om typer med en rimeligt stor ligegyldighed over for det danske samfunds regler og normer.

 

11 sigtelser på en fredelig aften i Sydsjælland. Hvad kan det ikke blive til i længden?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…