Vanvidsbilister gik fuldstændig grassat på en ganske almindelig dag – men man må nøjes med at gætte sig til deres etniske baggrund

Colourbox

Det går vildere og vildere for sig på de danske veje. Den danske trafikkultur er blevet ’beriget’ med vanvidsbilister, der hverken gider følge regler eller almindelig anstændighed.

 

Det blev endnu engang demonstreret i den forgangne weekend.

 

Vild kørsel på motorvejen … i den forkerte retning

Tidligt lørdag morgen (kl.5.13) måtte en patruljevogn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi standse to af disse åndsfyrster på fire hjul. Forløbet er omtalt i politirapporten.

 

De to i bilen havde passeret betalingsanlægget ved Korsør og var kørt mod Fyn. Men efter nogle kilometer fortrød de åbenbart og vendte bilen for at køre tilbage mod betalingsanlægget – nu i den forkerte vejbane!

 

På Sjællandssiden fik en patruljevogn kontakt til bilen. Føreren ville dog ikke standse, men satte tværtimod farten op – til stor fare for de modkørende på motorvejen.

 

Til sidst måtte politiet lægge en sømmåtte ud ikke langt fra afkørslen til Slagelse. Bilen kørte over måtten og punkterede på alle fire dæk. Det forhindrede dog ikke føreren i at køre videre på flade dæk, inden bilen måtte standse efter nogle kilometer.

 

De to i bilen sprang ud, men de blev hurtigt fanget af politipatruljen. Det drejede sig om to mænd på henholdsvis 19 og 26 år – begge fra Odense.

 

De blev anholdt og sigtet for blandt andet at have forvoldt fare for andres liv og førlighed. Og som det tilføjes i politirapporten: ”deres opførsel kan i den grad betegnes som vanvidskørsel”.

 

De har forbud mod spiritus – kører på narko i stedet

Det viste sig – surprise, surprise – at bilen var stjålet. Derudover fandt man kokain ved førersædet.

 

Narkokørsel har tilsyneladende overhalet spirituskørsel som den hyppigste form for kørsel i påvirket tilstand. En af årsagerne kan være, at store indvandrergrupper med muslimsk baggrund har religiøst forbud mod spiritus, men ikke mod narko.

 

Ud over sigtelsen for vanvidskørsel fik de to unge mænd sigtelser for biltyveri, for at køre i påvirket tilstand og for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

 

De blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev varetægtsfængslet frem til 21. april.

 

Vanvidsbilist torpederede politibil med vilje

Senere samme lørdag (kl. 18.17) fotograferede politiets automatiske trafikkontrol en bil, der kom kørende på Vestmotorvejen i Sorø. Den kom tordnende med 239 km/t på en strækning, hvor den højst måtte køre 130 km/t. Det falder ind under vanvidsbilisme.

 

Føreren kan nu vente en sigtelse, en midlertidig inddragelse af sit kørekort, beslaglæggelse af bilen og formentlig en anselig bøde.

 

Men det var ikke den sidste vanvidskørsel, som denne lørdag blev registreret af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

I forbindelse med en rutinekontrol ved Stensved vinkede en politibetjent en VW-personbil ind på en parkeringsplads. Men bilens fører nægtede at standse. I stedet bakkede han med vilje ind i en anden bil og kørte fra stedet. Alt sammen ifølge politirapporten.

 

Flere patruljevogne kørte efter VW’en, der kom op i voldsom fart: 140-150 km/t, hvor den tilladte hastighed er 60 km/t! Altså endnu en gang vanvidsbilisme.

 

Undervejs forsøgte føreren af bilen at presse en politibil over i den modsatte vejbane ved at påkøre den.

 

’Kulturfornyelse’ i den danske trafik

Til sidst lykkedes det for politiet at få vanvidsbilisten til at stoppe – det var omkring kl. 19. De fire personer i bilen blev anholdt. De tre passagerer var to kvinder på 18 og 21 år samt en mand på 21 år.

 

Bilens fører var en 22-årig mand. Han blev sigtet for ikke så lidt:

 

Blandt andet for at køre i påvirket tilstand (narko). For at overtræde knivloven. For tyveri af nummerplader. For at køre i et køretøj, der ikke var indregistreret. For at have forvoldt fare for nogens liv. For at påkøre politiets køretøjer.  Og for overskridelse af hastighedsgrænser på over 100 procent (vanvidskørsel).

 

Om søndagen blev manden varetægtsfængslet til 21. april.

 

På sådan en enkelt lørdag i en enkelt politikreds kan man få en opvisning i den ’kulturfornyelse’, som har vundet indpas i den danske trafik.

 

Politiet oplyser ikke noget om disse vanvidsbilisters etniske baggrund. Så man må nøjes med at gætte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…