TV: Butikker plyndres ved højlys dag overalt i USA

Skærmprint

I mange dele af USA er politiet næsten holdt op med at gribe ind over for kriminelle afroamerikanere, efter alle de racistiske beskyldninger, der fulgte efter sagen om George Floyd og BLM-optøjerne sidste år. Det skriver Fria Tider.

 

Baggrunden er en ny skræmmende udvikling i USA, der oplever en sand bølge af plyndringer af butikker ved højlys dag.

 

Overalt i store byer oplever skræmte borgere, hvordan store grupper af kriminelle stormer ind i et stormagasin eller i en forretning med smykker eller dyre mærkevare.

 

Folk, der står i vejen bliver slået ned eller skudt.

 

De kriminelle rager alt ned fra hylderne og løber ud igen med tyvekosterne.

 

 

TV-stationere bringer det ene indslag efter det andet med hårejsende beretninger og optagelser fra overvågningsvideoer, der viser de mange voldelige røverier ved højlys dag. De bliver kaldt ’smash and grab røverier’.

Forretningerne siger i en undersøgelse, at de oplever en voldsom stigning i antallet af disse røverier ved højlys dag. De er meget voldelige og organiserede, siger forretningerne. (Fox.news)

 

I Californien blev en sikkerhedsvagt for nylig dræbt, da han forsøgte at beskytte TV-hold, der ville rapportere fra et røveri.

 

Det Hvide Hus talskvinde Jen Psaki sagde på en pressekonference i Det Hvide Hus torsdag, at præsident Joe Biden nu ønsker at give flere penge til politiet, rapporterer Fox News.

 

Ifølge Psaki er de vigtigste årsager til plyndringerne corona-pandemien og de mange våben, der er nemme at få fat i.

 

Men der er også andre mulige forklaring.

 

Politiet er bange for at blive kaldt racistisk

Sagen om George Floyd, der døde i politiets varetægt førte til en storm af anklager om racisme mod politiet fra blandt andet bevægelsen Black Lives Matters.

 

Det førte til omfattende optøjer, hærværk og plyndringer i flere byer.

 

I flere byer med venstreorienteret styre blev de voldelige demonstranter strøget med hårene.

 

Straffe blev ændret og for eksempel blev straffe for tyveri blev sat ned i Californien.

 

Flere steder gav politikere i realiteten politiet skylden for optøjerne. Man begyndte sågar at skære ned på bevillingerne til politiet udfra en vanvittig teori om, at det ville bremse urolighederne.

 

Men det modsatte skete.

 

I mange dele af USA er politiet nærmest blevet meget tilbageholdende med at gribe ind over for kriminelle afroamerikanere, skriver Fria Tider.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…