Unge arabiske og afrikanske mænd gik rundt i hundedyrt luksustøj og truede offer, så de kunne lænse hans konto – og købe mere luksustøj for pengene

Fotos:Politiet

Unge mænd, blandt andet arabere og afrikanere har fundet en ny måde til at stjæle fra tilfældige mennesker på gaden.

 

Grupper af unge antaster og truer berusede mænd i det indre København til at udlevere telefon og kodeord til Mobilepay.

 

Derefter har gerningsmændene kopieret ofrets konto, inden de har afleveret telefonen tilbage.

 

Ofrene har alle været ældre end gerningsmændene og på vej alene hjem fra en bytur.

 

Er man udsat for et røveri med denne fremgangsmåde, så er det vigtigt, at man med det samme sørger for at få spærret både for sin Mobilepay og det tilknyttede kreditkort.

 

»Vi har desværre set, at de udspekulerede gerningsmænd hurtigt udnytter ofrenes konti, både til kontanter og til køb i butikker, indtil man når at få spærret sin Mobilepay. Derfor opfordrer vi til, at man for en sikkerheds skyld spærrer både sin Mobilepay og sit kreditkort, hvis uvedkommende har fået adgang til ens oplysninger,« siger leder af røverisektionen, politikommissær Poul Hansen.

 

Københavns Politi siger, at det ser ud til at være en ny tendens at true ofrene til at udlevere koden til Mobilepay. De har kendskab til tre helt nye sager – muligvis flere der ikke er anmeldt. Her er en konkret sag:

 

Afrikanere og mellemøstlige unge mænd?

Vi efterlyser nu også disse mistænkte gerningsmænd til et røveri begået den 23. april kl. 22.30 på Strøget/Mikkel Bryggers Gade i København.

Mændene benyttede sig af ovenstående modus. Disse overvågningsfotos er taget dagen efter, da de benyttede ofrets Mobilepay til at betale for en række varer i butikker.

Kontakt os på 1-1-4, hvis du kan genkende en eller flere af de følgende personer:

 

A: Mand, 20-25 år, 170-175 cm høj, alm af bygning, mørk i huden/mellemøstlig af udseende. Iført sort hue med hvid/lys kan, lyst gråt Nike Joggingsæt og sort jakke:

Efterlyste AEfterlyste A

 

B: Mand, 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, meget mørk i huden/afrikansk af udseende. Iført sort kasket med hvid skrift ’La Rosa’, blå Hugo Boss vest, sort trøje under, sorte Nike bukser og sorte sko:

Efterlyste BEfterlyste B

 

C: Mand, 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, meget mørk i huden/afrikansk af udseende. Iført sort Les Deux kasket, sort Emporio Armani jakke med hvide stafferinger, blå cowboy jeans og sorte sko:

Efterlyste C

 

D: Mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, kraftig af bygning, meget mørk/afrikansk af udseende. Iført sort hue med hvid/lys kant, sort dunvest over gråt bomuldsjoggingsæt og sorte sko:

Efterlyste D

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…