To kriminelle afghanere, der var udvist af Danmark, sneg sig ind i fly under evakuering Kabul – nu slår politiet igen

I forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august lykkedes der for to udviste afghanere at snige sig ombord i et af de evakueringsfly, der bragte danskere og samarbejdende afghanere ud af Kabul.

 

Der er tale om et bandemedlem og en brandstifter.

 

Bandemedlemmet er et tidligere 23-årige medlem af den nu forbudte bande, Loyal to Familia.

 

Han landede i Københavns Lufthavn den 22. august og forsøgte at fuppe sig igennem ved at bruge sin brors navn. Han er nu varetægtsfængslet.

 

Den 23-årige blev i februar i år idømt knap fire års fængsel for våbenbesiddelse og udvist og sendt med fly til Afghanistan i juli, men blot en måned senere var han tilbage.

 

Den udviste brandstifter kræves nu udvist på ny

Som den første af de to tidligere udviste afghanere kræves den 31-årige brandstifter nu udvist på ny.

 

Umiddelbart efter ankomsten i Københavns Lufthavn den 24. august blev han anholdt af Københavns politi.

 

Han er nu blevet tiltalt ved Københavns Byret for overtrædelse af udlændingelovens § 59 b, stk. 2, ved at indrejse i strid med indrejseforbuddet, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

 

Indrejseforbuddet blev tildelt den 31-årige, da han i 2017 af Retten i Roskilde blev straffet med seks måneders fængsel for brandstiftelse. Det er gældende frem til den 1. februar 2023.

 

Københavns Politi nedlægger i forbindelse med sagen påstand om udvisning på ny og et nyt indrejseforbud gældende i mindst seks år.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…