Tesfaye beskrev den danske asylpolitik på TV, og så gik ‘eliten’ i chok – men flere støttede ham

Dden danske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye tonede den3. juni frem i Aktuelt på SVT. Han blev interviewet om regeringens forslag om en helt ny asylpolitik. Forslaget blev vedtaget af 74% af Folketingets medlemmer.

 

Den nye asylpolitik

Tesfaye oplyste, at Danmarks ny asylpolitik drejer sig om, at det ikke mere skal være muligt at møde op ved den danske grænse og bede om asyl og forblive i Danmark under asylbehandlingen.

 

Der er indbygget visse undtagelser i den nye asylpolitik, nemlig sygdom, og hvis asylansøgeren allerede har familie i Danmark (hvor godtfolk er, kommer godtfolk til!).

 

Bortset fra disse undtagelser overføres asylansøgeren til et land uden for Europa, hvor asylbehandlingen vil finde sted. Og såfremt asylanten får asyl, skal denne slå sig ned i det pågældende land. Ved afslag, bringes asylanten tilbage til sit land.

 

Ophold og asylsagsbehandling vil blive monitoreret af Danmark.

 

Der forhandles stadig med flere lande om at lægge jord til. ”Noget for noget” skal forhandles ordentligt igennem.

 

Til gengæld vil Danmark hjælpe dem, der sidder i UNHCR-lejre rundt omkring i tredjeverdens lande. De fattige, som ikke har mulighed for at betale menneskesmuglere enorme summer og risikere livet på vej over Middelhavet.

 

For det samme beløb, som det nu koster at modtage og forsørge de såkaldte spontanflygtninge, vil Danmark kunne hjælpe tusinder, der er flygtet fra krig.

 

Tesfaye kom også ind på integrationen, som han dog tegnede et temmeligt lyserødt billede af: Kriminaliteten er faldende, flere og flere kommer i arbejde, og mange – især de unge kvinder – uddanner sig.

 

Det er muligt, at noget af småkriminaliteten er faldende, men jeg tror ikke, at ret mange er enige med Tesfaye i, at den personfarlige kriminalitet er faldende.

Aftenkaffen i den gale hals

Der er næppe tvivl om, at den svenske ”elite” fik aftenkaffen i den gale hals. Har man hørt mage!

 

Ylva Johansson, en svensk politiker, der i 1988 var kommunist, men skiftede til Socialdemokratiet, hvor hun har haft flere ministerposter, har siden 2019 slået sine folder i EU. Her svinger hun pisken over alle de ”usolidariske” lande, dvs. flere østlige EU-lande, som ikke ønsker at tage del i ”Wir schaffen das”.

 

Johanson har det rigtige menneskesyn. Så nu var det Danmarks tur til at mærke hendes vrede. Hun var hurtigt ude at fordømme Danmark og true med konsekvenser fra stort set alle de institutioner og organisationer, vi er medlem af.

 

I Sverige har det aldrig været god tone at tale om indvandringen og da slet ikke om dens konsekvenser for det svenske folk. Migration var et ikke-emne.

 

Kritik af regeringens indvandringspolitik gennem årtier eksisterede ikke. Tværtimod støttede samtlige svenske aviser enhver politik, der fremmede indvandring, og det var helt umuligt at få det mindste lille kritiske læserbrev i en svensk avis.

 

Man kan spørge, om det var de svenske medier, der støttede den til enhver tid siddende regering, eller om disse regeringer var så bange for at blive hængt ud i medierne, at det var tværtom.

 

Folkhemmet

Hvad vi danskere vidste om Folkhemmet, vores nabo mod øst, vidste vi kun fra svensk TV. Og i Sverige gik det fantastisk godt. Især integrationen – også i skolerne – gik det bedre med end i noget andet EU-land.

 

Hvad var det, Sverige gjorde rigtigt, og alle andre EU-lande gjorde forkert? Hvorfor havde Sverige på trods af en indvandringsrate, der lå som den højeste i Europa, sådan en succes?

 

Man kan vel nærmest kalde den svenske succeshistorie om migration en livsløgn, der umuligt kunne vare ved. Diverse blogs og netaviser dukkede op, hvor de meget bekymrede svenskere omsider kunne komme til orde.

 

Protesterne

Da den dansk-svenske blog, Snaphanen, blev etableret for godt 20 år siden, vidste størstedelen af danskerne formentligt ikke meget om Sverige, udover at det var et rigt, fantastisk smukt, ja, et rent ud vidunderligt land, befolket af dejlige mennesker, som vi danskere med knapt så høflige omgangsformer kunne lære meget af. Vi, der har en enkelt svensk ane fra 1800-tallet, følte, vi ligesom havde en andel i dette paradis.

Den svenske livsløgn blev efterhånden afsløret, også ved hjælp af pseudonymet, Julia Cæsar, en pensioneret journalist, der i flere år skrev sin Søndagskrønike på Snaphanen.

 

Julia Cæsar havde sat sig for at fortælle sandheden om, hvordan Sverige blev misrøgtet af politikerne og medierne. Det kom hende dyrt at stå at forsøge at redde sit land fra ragnarok. De ”anstændige” aviser forsøgte at finde frem til denne i deres øjne Judas, og til sidst lykkedes det. Hun blev opsøgt af såkaldte  journalister, der løb fra vindue til vindue og hamrede på ruderne for at få hende til at lukke op. Hendes rigtige navn og adresse blev afsløret, hvilket i dette anstændighedens land er direkte farligt.

 

Men også andre svenskere kan se, hvor Sverige er på vej hen. Heriblandt
Tino Sanandaji, en kurdisk-svensk økonom fra Iran. Han er bestemt ikke populær blandt den elite, som ikke, modsat den svenske befolkning, økonomisk lider under konsekvenserne af masseimmigrationen.

 

Når Sanandaji på sin Facebook skriver, at svenske statsmedier stempler det danske forslag som “kritisabelt” for at skabe mistro och manipulere seerne til at blive negativt indstillede, må man indvende, at det har de muslimske migranter klaret fint selv uden hjælp.

 

(Indlægget på Facebook er på svensk).

 

Af kommentarerne kan man se, at der er stor ros til Tesfaye. Vel var jeg ikke enig i, at alt var så positivt, som Tesfaye lod forstå, for selv om kriminaliteten siges at være faldet, er grovheden og bestialiteten steget i en grad, vi aldrig havde forestillet os. Men hvad angår asylbehandling i et land uden for Europa, var der bestemt grund til at glæde sig.

 

Der var flere andre, der bakkede op.vFor eksempel Matthias Lindberg, der skrev: Danmark viser vejen.

 

Frygten for svensk tilstande

Inden man kammer alt for meget over i begejstring, skal vi nok se handling, som ikke skal vare alt for længe med at blive effektueret, hvis det skal have nogen mærkbar forandring.

 

Vi har længe talt om ”svenske tilstande” som noget, vi for enhver pris må undgå. Men der er faktisk ikke overvældende forskel på svenske og danske politikere og da slet ikke på medierne. Og vi er kun meget lidt og meget få år bagefter Sverige. For også danske medier og politikere har i årtier behandlet befolkningen på ”svensk” manér. Blandt den selverklærede elites udskamning gælder ”tonen” ikke.

 

Måske er Mattias Tesfayes forslag med en overvældende tilslutning fra Folketinget utopisk. Måske vil det virkelig lykkes. Og hvis de, der sidder på udrejsecentrene tillige kan få en plads i landet uden for Europa og alle de, der nægter at rejse hjem, kan vi måske begynde forude at skimte det Danmark, der var. Måske.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…