Tag forskud på juleglæderne: Find det perfekte juletræstæppe allerede nu

De fleste kan blive enige om, at julen er alt for kort. Heldigvis er den nem at forlænge! Mange tager forskud på glæden ved at pynte op med julepynt allerede i efteråret. Det er for mange både hyggeligere og billigere at starte julen tidligt.

 

Juletiden er for mange den dejligste tid på året. Den er desværre også bare utroligt kort. Det er kun en enkelt af årets måneder, der er dedikeret til jul. Derfor er der mange, der tager forskud på julen. For hvorfor egentlig ikke forlænge den søde juletid med en måned eller to?

 

Det er ikke kun dagligvarebutikkerne, der starter julen før den officielle start. Nogle danskere vælger også at pynte op til julen i god tid. Det giver dem meget længere tid til at nyde den skønne julepynt og hyggelige stemning hjemme i stuerne.

Julepynten skal op i god tid

Når vi tager forskud på juleglæden, skal julepynten selvfølgelig op i god tid. Hjerterne skal op og hænge og gulvet skal prydes med det perfekte juletræstæppe. En af de vigtigste dele af julepynten er for mange juletræstæppet, der danner rammen om selve juleaftens midtpunkt, nemlig juletræet. Det er her julegaverne skal placeres, og det er dette tæppe, vi skal danse rundt om. Juletræstæppet er i høj grad med til at danne rammen om traditionerne juleaften.

 

Der findes nok nærmest lige så mange forskellige slags juletræstæpper, som der måder at fejre jul på. Mange har en hel særlig stil, når de pynter op til jul. Juletræstæppet skal selvfølgelige passe perfekt ind i juleæstetikken. Der findes alt lige fra det klassiske røde juletræstæppe med flotte julehjerter til et mere minimalistisk gråt tæppe prydet med stjerner.

Et utal af traditioner

Vi forbinder på mange måder julen med et utal af traditioner. Det er i sandhed traditionernes tid. Men ligesom der er mange forskellige æstetiske udtryk forbundet med julen, så har vi faktisk også utroligt mange forskellige juletraditioner i Danmark.

 

Der er mange, der har en idé om, at netop deres traditioner også er gældende i resten Danmark, men de varierer faktisk en del. Det kan være overraskende at opleve forskellene, når man holder jul med andre. Så når juletiden skal startes tidligt, så bliver det på mange forskellige måder rundt om i landet.

Al den skønne julepynt

Mange traditioner betyder også mange forskellige slags julepynt. Det er ikke kun det perfekte juletræstæppe, der skal findes. Det er også julekugler og julelys. Der skal laves dekorationer og pyntes op med appelsiner.

 

Julepynten har en høj affektionsværdi i mange danske hjem. Det kan være julepynten er fra de voksnes barndom, eller måske har de købt det et ganske særligt sted. Derfor er det også for mange en helt særlig tradition at skulle hænge julepynten op.

Spar penge på julen

Juletiden kan også være en dyr affære. Det kan være en ekstra stressende faktor for nogen. En måde man kan spare penge, er ved at tage forskud på julen. Hvis du er ude før alle andre, så er det nemmere at finde de billige ting til julen. Du kan med fordel kigge rundt i genbrugsbutikker eller på nettet for at finde billige julevarer. De online butikker har ofte gode tilbud på juleting uden for julesæsonen.

Den grønne jul

Der er ingen tvivl om, at der er i gang med at ske noget med juletraditionerne. De yngre generationer er i fuld gang med at moderere juletraditionerne på forskellige vis. Det betyder blandt andet for mange en grønnere jul, der i høj grad er fokuseret på et lavere forbrug af kød.

 

Den grønne jul vinder frem i mange hjem, hvor dele af julemiddagen skiftes ud med bæredygtige alternativer. Der bliver i større grad lavet linsestege og grøntsagsfrikadeller i de danske julehjem. Selvom flæskestegen eller anden stadig for mange er en uundværlig del af juleaften, så er der generelt et grønnere fokus.

Julen varer lige til næste år

Når du har fundet det perfekte juletræstæppe og perfektioneret din samling af julepynt, så er der ingen grund til ikke at genbruge det til næste år.

 

Juletiden er desværre også blevet noget af en forbrugsfest. Derfor kan det være en rigtig god idé at tænke ekstra meget over bæredygtighed ved juletid. Det gælder blandt andet at huske at genbruge og minimere sit forbrug af engangsprodukter. Jo længere en jul, man holder, jo vigtigere er det.

 

En anden ting man kan tænke ekstra meget over i juletiden er madspild. Madspild er generelt et stort problem rundt i danske hjem, og i juletiden er det endnu værre. Vi vil gerne forkæle os selv, og der skal ikke mangle noget. Derfor køber vi rigeligt. Men det er hverken godt for vores pengepunge og i den grad heller ikke for miljøet.

 

Juletiden er en dejlig tid at øve sig i at købe lige præcis nok mad. Hverken mere eller mindre.

Når julen starter tidligt

Der er mange gode grunde til at starte julen tidligt. Hvis man slet ikke kan vente, så kan man sagtens tyvstarte. Allerede i oktober kan man begynde at købe juleslik i butikkerne, og julepynten kan man jo hænge op, når man har lyst til det.

 

Det gør det lidt nemmere at vente til december, hvor julekalenderen går i gang, og kalenderlyset skal tændes. Her kan man glæde sig over, at juleaften endelig nærmer sig, og at man langt om længe skal lave julemiddag og danse rundt om gaverne, der ligger på det flotte, nøje udvalgte juletræstæppe.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…