Svenske netmedier: Muslimer i Sverige glæder sig over Lars Vilks død: “Brændt som en rullende gris”

Illustration fra samnytt.se/foto: Oluf e

Opdateret klokken 18.00

Sent søndag aften kom det frem, at kunstneren Lars Vilks og to livvagter fra politiet var døde efter et frontalt sammenstød med en lastbil i Småland. Men nyheden blev ikke modtaget med sorg af alle. På sociale medier glæder muslimer i Sverige sig over, at Vilks er død. Samnytt har samlet kommentarer.

 

Det fremgår af medierne, at to livvagter kørte 75-årige Lars Vilks hjem efter at have tilbragt weekenden i Stockholm, hvor han blandt andet mødte tv-profilen Stina Dabrowski og hendes mand for at aflevere et maleri.

 

Sammenstødet fandt sted søndag eftermiddag på E4 uden for Markaryd, efter at politiets bil kom over på den forkerte side af vejen og kolliderede frontalt med en lastbil. Det skete på trods af, at vejen havde rækværk mellem de to kørselsretninger.

 

Begge køretøjer brød i brand under den voldsomme kollision og blev opslugt af et hav af brændende benzin. Vilks og politiet døde, mens lastbilchaufføren blev behandlet for alvorlige kvæstelser.

“Ærgerligt at han ikke blev tortureret”

I kommentarfeltet under et Instagram -indlæg om hændelsen glæder muslimer sig over, at Vilks er død. Nedenfor er et udvalg af kommentarer, hvor kunstneren nævnes som “kafir”, “hund” og “gris”.

 

Se listen med opslag fra mennesker, der glæder sig over, at Lars Vilks er død, fra Samnytt.se

 

Det norske netmedie document.no bringer også eksempler på opslag, hvor folk glæder sig over ulykken.

 

Senere mandag skrev det norske netmedie rights.no om flere nye eksempler på mennesker ofte med muslimske navne, der glæder sig over tegnerens død.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…