Sundhedsreform haster

Regeringen har tilbudt danskerne en sundhedsreform med 4 mia. kr. til mursten. Mærkeligt, når det der er behov for, er ekstra hænder. Danmark mangler sygeplejersker, læger, jordemødre, ambulancefolk, psykologer, fysioterapeuter og SOSU-assistenter. Der er ikke brug for ”mindesten”, men for hjælp til at aflaste et personale, som generelt er hårdt presset. Ventelisterne er alt for lange.

 

Regeringen bør pålægge kommunerne at oprette de kommunale uddannelsesstillinger, som kan bringe flere hundrede studieklare unge i gang med en uddannelse som sygeplejersker. Mærkeligt er det også at regeringen nedstemte et forslag om flere læger. Husk der er 126.000 danskere som ikke har egen familielæge, men må nøjes med skiftende læger. Antallet af familielæger er faldet med 6 pct. siden 2012. Man skulle tro, at regeringen er imod mere personale. Det lyder sådan, og det ser sådan ud.

 

Patientforeningen mener, at man bør gøre som i Holland for at få flere arbejdstimer blandt SOSU’erne. Her organiseres de ansatte i små selvstyrende enheder. Det bør i Danmark nedsætter smitterisikoen for de ældre, de syge og de ansatte, og så er der mere omsorg og større arbejdsglæde. Det er bare om at komme i gang. Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde.

 

På samme vis skal der skaffes flere hænder ved at belønne dem, der bliver på arbejdsmarkedet i stedet for at belønne de raske, der går på tidlig pension.

 

Niels Jørgen Langkilde er Formand for Patientforeningen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…